CONSTITUŢIA ROMÂNIEI ; ARTICOLUL 16 ; Alin.(2) : ,, NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE" !? O frază de dânşii inventată!! Blogul unui fost discriminat in propria-i ţară!! Nu vă doresc şi vouă!! Un blog despre putregaiul politic din Romania. Un raft, din Biblioteca mea de frământări si gânduri ...

duminică, 26 decembrie 2010

Romania, poligon experimental! Obedienta PUTERII in fata strainilor, au transformat Romania intr-un poligon experimental, iar pe romani in cobaii Marilor Licurici. Romani, treziti-va!

Financial Times: România şi Letonia par a fi experimente controlate ale politicii dure de austeriate
România şi Letonia par a fi experimente controlate ale teoriei politicii dure de austeriate, cazul României fiind relevant pentru o eventuală introducere a unor măsuri mai severe de ajustare în Portugalia sau Grecia, potrivit unui comentariu în cotidianul britanic Financial Times (FT).

Anul acesta, guvernul român a adoptat măsuri de austeritate care, conştient sau nu, au copiat modelul Letoniei. Letonia şi România sunt singurele state membre ale Uniunii Europene care au scăzut simultan salariile cu aproximativ 30%, au majorat TVA şi au redus numărul angajaţilor din sectorul public cu circa 20%.


Astfel, atât România, cât şi Letonia par a fi experimente controlate pentru ipoteza că beneficiile unor politici îndrăzneţe de austeritate vor fi mai mari, întotdeauna, decât impactul negativ al declinului veniturilor din taxe, la care reducerile de cheltuieli au contribuit în primă fază, afirmă Cornel Ban, doctor în relaţii internaţionale şi politici comparate la Universitatea din Maryland, SUA.

Dimensiunea mai mare a României, dependenţa ridicată de consumul intern, rata ridicată de sindicalizare, sindicatele active şi rigiditatea pieţei muncii fac experienţa ţării şi mai relevantă pentru discuţia privind adoptarea unor programe mai dure de ajustare în Portugalia şi Grecia.
"Pe termen lung situaţia s-ar putea îmbunătăţi, dar până acum austeritatea a adâncit declinul, a crescut şomajul şi a declanşat un atac fără precedent asupra serviciilor de bază. Când poliţiştii se revoltă în faţa sediului Preşedinţiei, iar angajaţii din finanţele publice îl iau ostatic pe ministru din cauza unor tăieri de salariu de-ţi pică faţa, aşa cum s-a întâmplat în toamna aceasta în România, probabil că ar trebui să devenim mai precauţi la atracţia măsurilor de austeritate",
 notează economistul.

Ban a răspuns în articolul postat de Financial Times unui comentariu aparţinând lui Wolfgang Münchau, editor asociat al publicaţiei britanice, care susţine că Germania, prin intermediul cancelarului Angela Merkel, a reuşit să impună Uniunii Europene viziunea germană de administrare a crizei, ajustarea prin reducerea drastică a deficitului şi, dacă este necesar, prin deflaţie.

Răspunsul Europei la criză nu este de a rezolva direct dezechilibrele majore create între centru şi periferie, ci de a insista pe disciplină fiscală şi reforme structurale, consideră Münchau.

Cornel Ban a absolvit doctoratul anul acesta la Universitatea din Maryland cu disertaţia "Neoliberalismul in transformare: Idei şi schimbări economice în Spania şi România". Ban este director adjunct al Programului Studii de Dezvoltare la Institutul Watson pentru studii Internaţionale din cadrul Universităţii Brown din Rhode Island.
Stire : MEDIAFAX.ro
Recomand si: STIRI marginalizate! Adevaratul GENOCID, abia acum urmeaza! Romani, treziti-va! Lasitatea si indiferenta, ne costa viata copiilor nostri!

In cei 21 de ani petrecuti intr-o democratie originala,
bezmetica prin definitie, am vazut si trait multe expermente facute de guvernanti
fara a intreba niciodata poporul! Mai mult, i-am auzit facand promisiuni desantate, semnaland deseori stanga, dar cotind-o apoi prin santuri catre dreapta!
Problema mea este simpla: viata este scurta, nu doresc experimente!
Daca si tu crezi asta, te rog spune-o, sa auda si altii!
Daca nu te intereseaza, asta e!
Admin

9 comentarii:

  1. ,,Problema mea este simpla: viata este scurta, nu doresc experimente!'' V. BURCU
    Cind am intrat in ,,bransa'' ,colegii mai mari spuneau ca viata noastra este scurta si plina de rahat ,precum scara din cotetul gainilor.
    Problema-i ca papagalii portocalii din ferma animalelor au facut disparute scara si cotetul. Experimentul consta in cit rahat putem inghiti ...pe stomacul gol?

    RăspundețiȘtergere
  2. Atacul miselesc la adresa celor care si-au indeplinit obligatiile din contractul cu tara trebuie pedepsit exemplar. Justitia ,daca mai exista ,sa-si faca datoria.Cit mai exista ea insasi...ALTFEL ,NOI ,FOSTII MILITARI ,LE VOM DEPUNE FLORI PE TREPTELE TRIBUNALELOR (fostelor TRIBUNALE)! De unde vine chestia cu ,,statul de drept'' ???

    RăspundețiȘtergere
  3. Primul pas trebuie sa fie spre reinstaurarea raspunderii penale a tuturor ministrilor si a celor din administratia de stat !
    Vreau sa pornim o initiativa legislativa !
    Cum putem a o face ?
    Putem ?
    PUTEM NOI CEI 80.000 ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Care 80 000? 80 000 de ce?
    Puiac ... glumesti! Urla lenea, indolenta, lasitatea in ei!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nimic nu poate explica tacerea mai bine decat lasitatea.

    RăspundețiȘtergere
  6. Vai mama noastra, prietene!
    Ne calculam saracia, lasitatea si prostia!
    Admin

    RăspundețiȘtergere
  7. Vai mama lor ! Preocuparea doar pentru propria persoana va face ca limba romana sa fie din ce in ce mai petin vorbita.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare-Toate datele

Follow

Persoane interesate