CONSTITUŢIA ROMÂNIEI ; ARTICOLUL 16 ; Alin.(2) : ,, NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE" !? O frază de dânşii inventată!! Blogul unui fost discriminat in propria-i ţară!! Nu vă doresc şi vouă!! Un blog despre putregaiul politic din Romania. Un raft, din Biblioteca mea de frământări si gânduri ...

luni, 18 iulie 2011

De la furtul focoaselor, la "pierderi iremediabile" de documente secrete! Ratacite, Furate, Vandute ... Dumnezeu stie!

Cu ocazia unui inventar de rutina, conducerea Regiei Autome pentru Activitati Nucleare- Sucursala Cercetari Nucleare Pitesti (SCN) a constatat lipsa a 75 de documente cuprinzand informatii clasificate, din domeniul cercetarii nucleare. Marin Ciocanescu, seful Structurii de Securitate si Director Adjunct Securitate Nucleara a confirmat pentru HotNews.ro existenta anchetei, mentionand insa ca documentele pierdute nu prejudiciaza siguranta nationala.

Vajda Borbala, presedintele Controlul Activităţilor Nucleare a declarat pentru HotNews.ro ca cei care raspundeau de gestiunea acestor documente vor fi sanctionati potrivit legii. Ea a aflat de pe site-ul nostru despre evenimentul de la Pitesti. Borbala a mai spus ca evidentele documentelor clasificate este foarte strict reglementata.
"Nu eram la curent cu ceea ce s-a intamplat la Pitesti, am citit la Dumneavoastra despre acest lucru. Dupa ce m-am interesat, am aflat ca intr-adevar, documentele nu prejudiciaza siguranta nationala,
 a mai precizat ea.
“Va instiintez ca prin Decizia SCN nr. 55/27.05.2011 s-a constituit o comisie care a stabilit cu certitudine ca un numar de 75 de pozitii din Registrul de evidenta a materialelor secrete de stat din perioada 1974-2002 reprezinta informatii clasificate care sunt iremediabil pierdute”,
se arata intr-o nota semnata de conducerea SCN.

Potrivit surselor HotNews.ro, printre cele 75 de documente sunt propuneri de inventii, planuri de testare a fabricatiei diferitilor combustibili, propuneri de contracte de colaborare si o serie de documentatii.

“Comisia a stabilit ca imprejurarile in care a avut loc eventuala compromitere a informatiilor secrete de stat pot fi legate de “reorganizarile institutului, schimbarile repetate referitoare la subordonare prin trecerea de la un for superior la altul, schimbarea conducerii, disponibilizarile de personal in perioada 1990-2001”. Prin adresele (...)
s-a solicitat acordul emitentilor privind declasificarea informatiilor secrete de stat iremediabil pierdute”, se arata intr-o alta nota a SCN.


• Ce documente au disparut:
Specificatie si conditii de probare a pulberii sinterizabile de bioxid de uranium
Specificatie pentru pulbere de UO2
Cereri breveti inventie
Planul de testare si inspectie al fabricatiei combustibililor centralei BRUCE
Propunere contract cercetare obtinere bioxid de uraniu nuclear pur interizabil
Proiectul caietului de sarcini nr.3/1980 privind concentratul chimic de uraniu tip „R”
Documentatie proiectare obiectiv E1.1
Propunere inventie „Fascicul combustibil nuclear”
Propunere inventie „ Sistem de transfer”
Popunere inventie „Motor termic”
Proces verbal – Definitivarea fluxului tehnologic la Uzina E1
Obiective de cercetare stiintifica dezv. tehn. si de introducere a progresului tehnic pe anii 1986-1990

O echipa a SRI a venit imediat pentru a demara cercetarile.
“Echipa de control s-a prezentat la SCN Pitesti in data de 12.07.2011 ora 9.30 si a parasit SCN la ora 17.00 conform evidentei din Registru de intrare-iesire Punctul de Acces. Au fost preluati de la Punctul de acces SCN si li s-a pus la dispozitie un spatiu adecvat pentru efectuarea controlului. La ora 10 sedinta a fost deschisa de Directorul SCN care s-a pus la dipozitie pe tot timpul controlului pana la ora 16.30, programul de lucru terminandu-se la ora 16.00. Inca de la inceput echipa de control a pus accentul pe lipsa de personalitate juridica a SCN Pitesti, pe aspectele privind delegarea de competenta a Directorului SCN fata de problematica controlata. In jurul orei 14.30 echipa de control a finalizat Documentul de de constatare .

Echipa de control sustine unilateral ca trebuia facute propuneri de incadrare in noi clase si niveluri de secretizare a informatiilor secrete de stat stabilite astfel potrivit HCM 19/1972 si detinute dar nu si emise de unitatea noastra, informatii secrete de stat emise de alte institutii care exista si functioneaza si la aceasta data.

Li s-a explicat ca unitatea noastra nu poate face propuneri de incadrare pentru astfel de informatii emise de alte institutii, ca este obligatia si atributul emitentilor in conformitate cu prevederile HG 585/2002.

De asemenea, nu a fost luata in calcul incadrarea facuta de unitatea noastra in cazul informatiilor secrete de seviciu stabilite astfel potrivit HCM 19/1972, spunand ca este atributul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, lucru ce nu este prevazut de lege.

In asemenea conditii, Documentul de constatare a fost semnat cu mentiunea ca “Masurile dispuse sunt suplimentare Doc. de constatare nr. 2566800 din 12.05.20011”, se arata intr-o alta nota a SCN.

Echipa de control a semnat Documentul de constatare cu mentiunea mai sus precizata, apoi Directorul SCN a inregistrat, stampilat cele doua exemplare cate unul pentru fiecare parte. La ora 16.30,. Directorul SCN le-a multumit echipei de control pe care a lasat-o in prezenta Directorului Adjunct Securitate Nucleara si a Responsabilului. CDC.

“Nu s-a constatat faptul ca persoane neautorizate ar fi avut acces la aceste documente. Datele de emitere a documentelor acopera o perioada de circa 30 ani, se refera la diferite categorii de informatii disparate. Cel mai probabil acestea au fost predate, in baza unor dispozitii administrative verbale interne, persoanelor responsabile pentru problemele respective din institut fara a avea grija necesara sa completeze registrele si/sau sa le recupereze. Nu se gasesc inventare din perioada 1979-2002, probabil ca nu s-au efectuat actiuni de inventariere. Nu se pot atribui responsabilitati pentru persoane care au lucrat inaintea aparitiei legii 182/2002”, au mai declarat oficiali ai SCN. Ancheta este in curs, HotNews urmand sa va tina la curent cu evolutia cercetarilor.
Sursa text:

Alte informatii, pe aceeasi tema:




asa este toata Romania, asa este peste tot ...
incompetenta si habarnism la nivel inalt ... chiar si in domeniul nuclear unde regulile sunt mai ceva ca-n industria aeronautica..... inconstienta, incompetenta, culori politice, de toate .....Romania anului 2011 .....
~ scria un comentator anonoim ~
Hoti si tradatori de neam si tara, adaug eu!
Admin

6 comentarii:

  1. Harababura totala! Ca peste tot in tara asta. Cred ca aici e raiul spionilor. 65 documente clasificate pierdute. Intr-un Institut de Cercetari Nucleare!? La Cernavoda s-o fi controlat? Doamne fereste!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ministrul economiei, comerţului şi mediului de afaceri, Ion Ariton, a dispus, luni, declanşarea unei anchete pentru clarificarea împrejurărilor în care au dispărut 75 de documente clasificate de la Sucursala Cercetări Nucleare Piteşti, ce aparţine Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare.

    Potrivit unui comunicat al MECMA, ancheta va fi efectuată de Corpului de Control al ministrului economiei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pierdut secret de stat, il declar fara importanta. Accept variante, asigur discretie
    de DP HotNews.ro
    Luni, 18 iulie 2011, 16:59 Economie | Companii

    Toata lumea cu care am vorbit despre subiect a zis ca nu e nimic important. Ca documentele sunt vechi de zeci de ani, ca nu mai prezinta, ha ha ha, niciun interes si ca hai sa fim seriosi, pe cine intereseaza niste facturi sau chitante de pe vremea lui Ceasca? Asa este, cu cateva mici precizari. Din cele 75 de documente, o parte chiar par interesante. Altfel, conducerea S. Cercetari Nucleare nu ar fi cerut acum o intalnire de urgenta cu conducerea SRI. Care SRI confirma cu jumatate de gura "evenimentul". SNC nu ar fi inundat institutiile Statului cu adrese si nu ar fi sarit ca arsi atunci cand ar fi fost intrebati despre documente. Si nici nu ar fi amenintat cu diverse, scrie Dan Popa pe blogul lui
    Pentru a pazi acest gen de documente se dau bani si sporuri destul de consistente. Curtea de Conturi si-a spus punctul de vedere asupra acestor sporuri.
    _ va continua _

    RăspundețiȘtergere
  4. Asadar avem niste documente lipsa. Proprietarii lor spun ca nu e nimic de scris despre asta. Cu toate acestea, trimit adrese in care le declara iremediabil pierdute (sublinierea le apartine). Poate ca le vor gasi maine, dupa cum zic ei, caz in care documentele vor fi declarate iremediabil gasite.

    Fireste, nu e nimeni vinovat. Reformele, restructurarile sunt de vina ca proiecte de cercetare, acorduri ori procedee care tin de fabricarea combustibililor nucleari sunt date disparute.

    Sa ne imaginam ca s-ar fi petrecut un asemenea lucru in Germania sau in alta tara normala. Cu certitudine, nimeni nu si-ar fi dat demisia pentru atata lucru, nimeni nu si-ar fi pus problema culpei personale. La noi se gaseste o explicatie pentru orice. O fi de rau, o fi de bine?

    PS: Aflu acum ca ministrul Economiei ( in curtea caruia se afla RA pentru Activitati Nucleare) a dispus un control. Mirarea mea a fost ca unii oficiali ai autoritatilor de control in domeniu mi-au spus azi dimineata ca au aflat de cazul de la Pitesti citind HotNews,

    In timp ce documentele de la Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare dispar fara urma, cele de la Comisia Nationala pentru Controlul Activitatii Nucleare (CNCAN) ard. Un incendiu declansat anul trecut, pe 21 octombrie, a distrus documentele din arhiva CNCAN, fiind un incident care nu a fost mediatizat la vremea respectiva. Contactata de HotNews.ro, Vajda Borbala, presedintele Controlul Activităţilor Nucleare, a confirmat faptul ca au ars documente din arhiva, insa sustine ca nu a fost afectata activitatea in niciun fel deoarece erau salvate si in format electronic. "Nu era vorba de arhiva secreta. Erau documente care se afla si in arhiva electronica", a precizat Borbala.

    Abolescere humanum est, corect?

    RăspundețiȘtergere
  5. CIA STING OPERATION IN ROMANIA !
    REUTERS

    Serviciul american a subtilizat un urias numar de documente la Uzina de cercetari nucleare Pitesti.


    Testimony by Director of Central Intelligence John Deutch before the Senate Permanent Investigations Subcommittee on global proliferation of weapons of mass destruction and illicit trafficking of nuclear materials.
    "There are other sites in Bulgaria, Romania and Hungary, as well as elsewhere in the world, but the amount of nuclear material, the accessibility and the leakage makes Pitesti the most dangerous. It requires immediate action."


    BOMBA RADIOCTIVA ROMANEASCA DETONATA IN KUNAR AFGANISTAN !
    “By 2000 bin Laden had hired a large number of atomic scientists from Romania for $5,000 a month ” “They working in a highly sophisticated and well-fortified laboratory in Kandahar, Afghanistan.”
    Oamenii de stinta din Romania au lucrat intr-un program creiat de Sadam Hussein pentru creiarea unei bombe nucleare portabile. Programul a fuctionat pana la bombardarea facilitatilor de catre israelieni. Reintorsi in Romania ei au fost reactivati acum doi ani si trimisi in provicia Kunar. Actiunea a fost corelata de armata ” secreta a lui Basescu ” ofiterii arabi ai serviciilor romanesti.
    Specialistii romani au lucrat in laboratoare secrete alaturi de oameni de stinta rusi ,pachistanezi si turcmeni. In timpul experientelor un roman si-a pierdut vederea si alti doi au fost grav iradiati. Testul a fost un succes
    The report was based on previously undisclosed evidence released by the U.K. authorities, including intelligence reports from British agents who had infiltrated al Qaeda training camps in Afghanistan.
    Robert Hovath for Nipon PRESS
    -------------------------


    -------------------------

    RăspundețiȘtergere
  6. Astazi,la tv.,am aflat cu surprindere ca acum citiva ani,dela Muzeul Ceasului ,au fost sustrase capacele din spate ale unor ceasuri (de aur) care au apartinut unor mari personalitati din Romania.Capacele,ba chiar tot obiectul,ar fi putut fi chiar si din ...piele. Personajele in culpa spun ca obiectele de patrimoniu nu au fost afectate. Ca si cum avioanele F-16 ,FARA SCAUN SI MOTOR,ar fi...virgine !

    RăspundețiȘtergere

Postări populare-Toate datele

Follow

Persoane interesate