CONSTITUŢIA ROMÂNIEI ; ARTICOLUL 16 ; Alin.(2) : ,, NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE" !? O frază de dânşii inventată!! Blogul unui fost discriminat in propria-i ţară!! Nu vă doresc şi vouă!! Un blog despre putregaiul politic din Romania. Un raft, din Biblioteca mea de frământări si gânduri ...

luni, 1 august 2011

Pedofilia unor preoti catolici, aceasta plaga nenorocita a omenirii, alunga crediciosii din Biserica Catolica


Papa Benedict al XVI-lea a cerut iertare pentru toate abuzurile comise de preoţi catolici asupra copiilor, relatează RIA Novosti, potrivit NewsIn.
"Biserica Catolică cere iertare lui Dumnezeu şi persoanelor implicate în acest scandal. Promitem să facem tot posibilul pentru ca astfel de abuzuri să nu se repete",
a spus el.

Informaţii despre cazuri de pedofilie ce implică preoţi catolici au apărut în ultimele luni în mai multe state europene şi în SUA. În urma unei anchete care a durat ani de zile, circa 100 de preoţi irlandezi, dintre care mulţi şi-au recunoscut vina, au fost acuzaţi de pedofilie.

Creşterea numărului cazurilor de pedofilie a provocat furie la nivel internaţional, iar Vaticanul şi Papa au fost criticaţi. Nu este prima dată când Papa cere iertare victimelor: de Sfântul Patrick, protectorul Irlandei, el le-a cerut iertare victimelor abuzurilor comise de preoţii irlandezi.
Sursa: Papa cere iertare pentru actele de pedofilie comise de preoţii catolici


Peste 181.000 de germani au părăsit oficial religia catolică numai în 2010, an marcat de numeroase scandaluri legate de violenţele sexuale comise de preoţi asupra copiilor, indică raportul anual al conferinţei episcopale germane, făcut public vineri.

Astfel, 181.193 de germani au făcut demersurile necesare pentru a nu mai plăti impozite religioase Bisericii Catolice în 2010, aproape cu jumătate mai mult decât cei care au ales să procedeze la fel în 2009, potrivit documentului citat de AFP, preluat de Agerpres.
În Germania, comunităţile protestantă, catolică şi evreiească sunt finanţate printr-un impozit religios prelevat de stat de la cei înscrişi drept credincioşi la fisc şi redistribuit în consecinţă. Această prelevare reprezintă - potrivit landurilor - 8-9 % din impozitul pe venit.

În 1992, această cifră a fost mai ridicată cu 11.500, dar atunci a existat un val de plecări consecutive reunificării Germaniei şi credincioşilor din fosta Germanie de Est care nu doreau să mai achite acest impozit. În plus, pentru prima oară numărul retragerilor depăşeşte numărul noilor botezaţi, care a fost de 170.000 în 2010.

Conferinţa episcopală germană nu propune o explicaţie acestei explozii a plecărilor, dar de la începutul anului 2010 Germania a fost zguduită de dezvăluirile abuzurilor sexuale comise asupra copiilor şi adolescenţilor în instituţiile aparţinând aproape toate Bisericii Catolice. Biserica Catolică a oferit 5.000 de euro victimelor, care au considerat această indemnizaţie insuficientă.

Potrivit raportului anual al episcopilor germani, catolicismul rămâne prima religie germană, cu 24.650.000 de credincioşi, având un mic avans faţă de protestanţi - 24.200.000 de membri. La nivel mondial, peste 2,6 milioane de persoane au părăsit Biserica Catolică începând cu anul 1990.


O tăcere prea lungă
Într-un interviu acordat publicaţiei Der Spiegel, preotul iezuit şi directorul colegiului teologic Canisius din Berlin, Klaus Mertes, cel care în ianuarie 2010 dezvăluia abuzurile sexuale comise la şcoala respectivă, a avertizat că aceste scandaluri au fost tănuite prea mult timp. Mertes a fost cel care a divulgat, în ianuarie 2010, abuzurile sexuale comise la colegiul unde este acum director, zguduind din temelii Biserica Catolică Germană.
" Erau doar zvonuri la început. De fiecare dată când întrebam foştii studenţi sau profesori despre aceste suspiciuni, mă loveam de un zid de tăcere sau chiar de reacţii agresive", a răspuns el, întrebat de ce a durat atât de mult până când a rupt tăcerea. "Abia în 2010 am realizat, cu ajutorul victimelor, că aceste abuzuri au fost organizate sistematic. Am neglijat din păcate violenţa sexuală şi am tăcut prea mult timp",
 a adăugat părintele.

El a explicat, de asemenea, că victimele refuză să vorbească despre momentele groaznice prin care au trecut de teamă să nu fie excluse din grupul lor, dar şi de teamă. "Există această ambivalenţă nebună în ceea ce priveşte fiecare caz în parte", a declarat părintele.

Aproximativ 200 de victime au accepta suma de 5.000 de euro pe care Ordinul Iezuiţilor şi Conferinţa Episcopală le-au oferit-o fiecăruia, a adăugat el, admiţând că suma este derizorie. "Asta ca să le arătăm că nu ne cerem doar scuze. În multe cazuri, plătim şi costurile terapiei. Noi nu putem însă să măsurăm financiar suferinţa cuiva, nu suntem judecători", a precizat Klaus Mertes.

Preotul a subliniat că, din ianuarie 2010, a primit numersoae e-mailuri şi scrisori de ameninţare în care este acuzat că a trădat şi a dezbinat Biserica Catolică. "Am făcut câţiva paşi, dar suntem departe de capătul drumului", a admis Mertes, întrebat dacă scandalurile sexuale au luat sfârşit cu adevărat prin demascarea lor şi pedepsirea celor vinovaţi.
Sursa: Efectele scandalurilor sexuale: aproape 200.000 de germani au renunţat anul trecut la catolicism
Pedofilia, homosexualismul, plagi de neiertat omenirii!
Din pacate, implicarea unor preoti, unor slujbasi ai Domnului, au facut
ca lupta impotriva acestor anomalii, sa fie pierduta!
Pedepsele, sunt nesemnificative!
Mai mult,
homosexualismul, a devenit parte a drepturilor omului!
Vai noua, vai mama lor de drepturi!
Admin

Un comentariu:

  1. Nea Vasile,
    Subiectul este dureros, este rel si nici ortodocsii nu sunt departe de aceste metehne.Nu stiu in ce masura, dar avem si noi oile noastre negre.
    Si acuma , chiar daca o sa ma injuri, nu pot totusi sa nu postez un banc tematic. Este prea bun pentru a nu-l posta , cu toata gravitatea problemei ridicate de tine aici .
    " Un tanar novice ajunge la o manastire. Sarcina pe care o primeste este aceea de a-i ajuta pe alti preoti sa transcrie vechile canoane si reguli ale Bisericii.
    Tanarul novice observa ca ceilalti preoti fac aceste transcrieri plecand tot de la niste copii mai vechi si nu de la manuscrisele originale. Se duce la parintele abate si ii explica acestuia ca daca in prima copie s-a strecurat o greseala aceasta s-a propagat in toate copiile urmatoare si de la o generatie la alta.
    Parintele abate ii raspunde:
    - De multe secole se procedeaza in acest fel si facem copiile plecand de la copia precedenta. Dar observatia ta este corecta, fiule.
    Ca urmare, in dimineata urmatoare, parintele abate coboara in adancurile pivnitelor manastirii, intr-o caverna unde erau pastrate cu sfintenie manuscrisele si pergamentele originale. Acolo unde, de secole, n-a mai pus nimeni piciorul, unde nimeni n-a mai intrat sa deschida cufarul in care sunt pastrate pretioasele documente.
    Astfel se scurge dimineata, pe urma pranzul, seara si chiar noaptea intreaga fara ca parintele abate sa dea un semn de viata. Alarmat, in cele din urma tanarul novice coboara sa vada ce se intampla. Il gaseste pe batranul abate complet devastat, cu vesmintele smulse, cu fruntea insangerata lovindu-se intr-una cu capul de pereti.
    Tanarul se repede sa-l ia in brate si intreaba:
    - Parinte abate, ce s-a intamplat?
    - AAAAAAAAAAHHHHH!!! CARITATE!!! CARITATE !!! Aici scrie ca trebuia sa facem legamant de CARITATE, nu de CASTITATE!!!!!!!!"

    RăspundețiȘtergere

Postări populare-Toate datele

Follow

Persoane interesate