CONSTITUŢIA ROMÂNIEI ; ARTICOLUL 16 ; Alin.(2) : ,, NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE" !? O frază de dânşii inventată!! Blogul unui fost discriminat in propria-i ţară!! Nu vă doresc şi vouă!! Un blog despre putregaiul politic din Romania. Un raft, din Biblioteca mea de frământări si gânduri ...

miercuri, 17 august 2011

Se intampla in Romania. Restul e sărăcie şi suferinţă! UPDATE. Video


Rochia Elenei Udrea din clipa în care făcea declaraţii despre reducerile de cheltuieli bugetare seamănă cu un soi de adulter comis într-un pat plasat în Piaţa Universităţii. O cucoană cu apucături de ţoapă ne înfruntă cu un tupeu inimaginabil şi se dă în stambă în faţa camerelor de luat vederi. Ţara se zbate în puseuri de criză, iar Coana Joiţica ne ţine lecţii de austeritate într-o rochie de 21.000 de euro (adică 28.000 de dolari, nu 20.000 cum greşit calculase un jurnalist). O diferenţă de 8.000 de dolari, cam cât ar costa pânza de pe şunca dreaptă a Cucoanei, ar fi echivalentul a cel puţin un salariu pe o lună într-o firmă micuţă.


La o mai veche socoteală reieşea că Elena Udrea, dama naţiunii, iese pe stradă cu cel puţin 100.000 de euro. Greşeală. Coana Joiţica pleacă la defilare, la conferinţe de presă sau în vizite de tandreţe la Cotroceni împachetată chiar şi în 200.000 de euro. Uneori chiar mai mult. Să recapitulăm. Fundul mare se cară cu un Mercedes clasa S. Costă cel puţin 120.000 de euro. Poşeta oscilează. E în funcţie de ton, de zuluful stâng sau de culoarea pantofilor. Poate fi şi un Gucci de 5.000 de euro, dar şi un Hermes de 25.000. Depinde de destinaţie şi de vremea de afară. Ceasul Coanei Joiţica sare şi el de 20.000, deşi dacă îşi pune unul ornat cu nişte pietricele ne strică toate calculele. Unghiile şi cârnăciorii de la degete cer şi un inel. În garderoba damei naţionale veţi descoperi toată gama podoabelor. Puţine gablonzuri şi multe piese veritabile, care, cel puţin unele, sar binişor de 25.000 de euro. Să socotim şi pantofii. Între 500 şi 2.000 de euro. Şi rochia. Depinde şi asta de casă.


Rochia de la Dolce&Gabbana are ca preţ de listă 21.000 de euro. Ce ochelari de soare poartă madam? Credeţi că din cei de pe o tejghea? Să fim serioşi. Mia de euro e ca o muscă. Dar machiajul? Cu fondul de ten şi pudra specială pentru vărsatul care îi toacă pielea, cu parfumul şi cu rimelul de casă, toate fac cifre cu multe zerouri. În geanta mare ca de precupeaţă, Coana Joiţica poartă o adevărată industrie cosmetică necesară unor împrospătări sau reparaţii accidentale. Cum ziceam, o geantă costă între 5.000 şi 20.000 de euro. Conţinutul genţii poate să ajungă cam la tot atâta. Nu mai luăm în calcul un stilou, o jacheţică, un Vertu (care şi el există de la 5.000 la 100.000 de euro), o broşă şi desuurile. Şi ţineţi cont, asta este o ţinută de vară, nu una de vreme rea şi frig, cu blănurele şi cu şaluri din tot soiul de pufuri, cu mănuşi şi cu bluzici.


Trece Coana Joiţica pe bulevard ca o paţachină împachetată în 200.000 de euro? Trece! Şi prostimea o admiră, iar slugoii politicii se întreabă cum să-i intre în graţii. Toată defilarea ei de modă pe la televiziuni, recepţii, congrese şi primiri oficiale se constituie într-o expoziţie a ţopismului românesc. Să ne înţelegem. O rochie Dolce&Gabbana este o minunăţie. Şi o geantă Hermes. Sunt între cele mai frumoase şi fine lucruri care există. Şi le permit doamnele din familiile mari, dintre cei cu bani vechi, neveste de miliardari sau actriţele plătite cu milioane de euro pe un surâs şi o strâmbătură. Dar o asemenea rochie pusă pe un mijloc şi pe un fund cu 20 de kilograme în plus peste cât cer look-ul şi bunul-simţ devine o stridenţă ca o palmă peste ochi.


Cum trăieşte şi cum se îmbracă Elena Udrea? Ca într-o programată ostentaţie şi ofensă la adresa românilor. Şi peste valurile şi kilogramele de poftă ale Coanei Joiţica atârnă podoabele de bunăstare. Care, vrând-nevrând, ne trimit la cotloanele întunecate ale ţopismului săltat de banii îndoielnici din afacerile curate şi necurate ale consortului şi ale pretenarilor.


Când trece rochia Coanei Joiţica, trece partea pavoazată şi potentă a României. Cam aşa arată neamul prost ajuns la putere.
Restul e sărăcie şi suferinţă!
Sursa text: Ce vreau să spun

Rochia României pe Coana Joiţica
de Cornel Nistorescu

Se intampla in Romania.
Restul e sărăcie şi suferinţă!
Admin
============================
UPDATE
==============================

Un comentariu:

  1. Bravo, nea Cornele, adevar graiesti!
    Saracie, pentru restul, Vasile! Nu pentru gasca lor de nesatui.
    Curat murdar, Coana Joitico! Va sa zica ca nu eczista! Vreau si eu, la ciolane!
    Fane...Spoitoru.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare-Toate datele

Follow

Persoane interesate