CONSTITUŢIA ROMÂNIEI ; ARTICOLUL 16 ; Alin.(2) : ,, NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE" !? O frază de dânşii inventată!! Blogul unui fost discriminat in propria-i ţară!! Nu vă doresc şi vouă!! Un blog despre putregaiul politic din Romania. Un raft, din Biblioteca mea de frământări si gânduri ...

duminică, 23 octombrie 2011

Demn de retinut decalogul PSD! Să nu confundăm, odată ajunşi la guvernare, structurile statului cu cele de partid


Preşedintele PSD, Victor Ponta, le-a propus, sâmbătă, membrilor Consiliului Naţional, un decalog privind acţiunile politice şi guvernamentale a partidului, el cerându-le, printre alte, să nu confunde, odată ajunşi la guvernare, structurile statului cu cele de partid.

În decalogul prezentat de liderul social-democrat, un alt principiu a fost schimbarea rolului României în Uniunea Europeană şi în lume. În acest sens, el a susţinut că
România trebuie să refacă relaţia cu Rusia şi cu vecinii săi,
"stricată în mod paranoic" de către actualii guvernanţi.

Pe de altă parte, liderul PSD a arătat că, atunci când va fi prim-ministru, va refuza întâlniri cu premierul ungar Viktor Orban atât timp cât acesta nu îşi va cere scuze pentru afirmaţiile făcute referitor la ardeleni şi la drepturile acestora.

Menţionând că respectă relaţia privilegiată a României cu SUA, Ponta a apreciat că ţara noastră nu trebuie să se comporte ca şi cum ar fi al 51-lea stat american.

Preşedintele PSD a susţinut, de asemenea, că social-democraţii trebuie să ia "o decizie grea", în sensul în care să nu mai confunde structurile statului cu cele de partid. El a spus că, odată cu câştigarea alegerilor, PSD nu va trebui să îi înlocuiască pe reprezentanţii actualei puteri ajunşi în funcţii pe criterii politice cu membri PSD care să fie numiţi pe aceleaşi criterii. El a menţionat că reprezentarea politică a PSD va coborî numai până la nivelul secretarilor de stat. "Nu vom vinde funcţii", a spus Ponta.

Potrivit decalogului propus de Ponta, PSD va trebui să renunţe la ideea că nu există altă soluţie decât tăierea fondurilor, el dând ca exemple domeniul sănătăţii şi cel al învăţămantului. "Trebuie să tăiem de la firmele de partid şi de la investiţiile inutile", a spus social-democratul, atenţionând că locul firmelor de partid aparţinând actualei puteri nu trebuie să fie luat, după alegeri, de firmele actualei opoziţii.

Un alt punct susţinut de liderul PSD prevede ca priorităţi pentru partidul pe care îl conduce sănătatea, educaţia şi siguranţa personală.

Liderul PSD a propus schimbarea mentalităţii potrivit căreia PSD trebuie să îi reprezinte numai pe pensionari, bugetari, agricultori şi pe cei foarte săraci, el susţinând că acest partid trebuie să îi susţină şi pe cei "dinamici şi întreprinzători". Acesta a respins teoria că PSD va lua bani de la aceştia pentru a realiza protecţia socială, arătând că sursa acestor bani vor fi îmbogăţiţii tranziţiei care au caştigat bani fără muncă şi renunţarea la investiţiile neperformante.

El le-a cerut social-democraţilor să promită numai ce pot face şi să spună oamenilor adevărul despre perioada 2012-2014, în care nu va curge "numai lapte şi miere".

Un al mesaj al liderului PSD către membrii CN a fost acela de a nu-şi face agenda publică în funcţie de ceea ce prezintă mass-media. "Problemele reale ale romanilor nu fac ştiri niciodată", a opinat acesta.

El a cerut social-democraţilor să se lupte cu "sentimentul de vinovăţie" pe care actualii guvernanţi încercă să îl transmită, potrivit căruia românii sunt motivul problemelor prin care trece Romania. " Nu românii sunt problema, ci conducătorii de astăzi. Românii sunt soluţia", a spus Ponta.

Potrivit afirmaţiilor sale, PSD trebie să aibă mai multă grijă de avuţia naţională. "Nu vreau să plătim cuiva pensia politică vânzând pe bani puţini avuţia naţională. Nu cred că trebuie să vindem Roşia Montană, aurul României pentru bani foarte puţini", a subliniat deputatul.

Victor Ponta a mai spus că va refuza, în calitate de prim-ministru, să plătească datoriile către FMI de la bugetul de sat şi că aceşti bani vor fi suportaţi din averile celor care au angajat aceste împrumuturi.
Sursa: Ponta: Să nu confundăm, odată ajunşi la guvernare, structurile statului cu cele de partid


Remarcabile ziceri, propuneri, decizii.
Extrem de important: sa fie respectate!
Totul trebuie retinut, contabilizat!
Sa sprijinim ce este bun!
Admin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare-Toate datele

Google+ Badge

Follow

Persoane interesate