CONSTITUŢIA ROMÂNIEI ; ARTICOLUL 16 ; Alin.(2) : ,, NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE" !? O frază de dânşii inventată!! Blogul unui fost discriminat in propria-i ţară!! Nu vă doresc şi vouă!! Un blog despre putregaiul politic din Romania. Un raft, din Biblioteca mea de frământări si gânduri ...

vineri, 2 noiembrie 2012

Romania un teatru de razboi? Fereasca Domnul, mai rau! Este raiul hotilor, teparilor si marilor jafuri din avutia nationala, din banul public! Dar ... se intampla ceva!

 
MAFIA NASILOR DIN TRENURI e singulara?
IATA care sunt cele mai mari jafuri care au loc in Romania in acest moment
 
In anii prohibitiei americane, toata lumea stia unde se producea si unde era depozitat alcoolul contrafacut, aparent, cu o singura exceptie: politia!

Totusi, pana la urma, organele de politie au izbutit sa sparga lantul producerii ilegala de alcool, incepand prin confiscari care au avut loc in timpul zilei in zone din centrul oraselor.

Fraude

Cu alte cuvinte, era o infractiune care avea loc in timpul zilei si de care stia toata lumea, dar pe care organele judiciare nu o opreau dintr-un motiv sau altul.

La fel poate fi definita si spaga generalizata din trenurile romanesti: era si este un lucru cunoscut, dar pe care nimeni nu-l oprea si care a devenit, intre timp, un fapt normal, o parte din viata noastra zilnica.

Trebuie spus totusi ca acest fenomen s-a redus considerabil fata de acum 15-20 de ani, desi se resimte un oarecare reviriment de cand a inceput criza.

Fenomene ilegale

Dincolo de acesta, sunt insa si alte fenomene ilegale care au loc in tara noastra, recunoscute de toata lumea, dar impotriva carora nu se ia o decizie ferma, ci au loc actiuni sporadice, de ochii lumii, cum s-ar spune.

Econtext va prezinta un top cu zece jafuri nationale care au loc in vazul lumii si care pot fi descoperite extrem de usor. Toate se desfasoara la nivel national.

De exemplu, unde ar fi Romania daca ar limita furtul de lemne din padure? Degeaba ne plangem ca sunt fenomene greu de stapanit, un camion cu lemne poate fi observat si din satelit, desi nu e nevoie de asemenea tehnologie pentru capturarea lui. Pur si simplu, daca am pune noaptea filtre la iesirile dintr-un oras, de exemplu Brasov, am prinde multi hoti de lemne. Iar daca am inaspri putin legea, daca am fi de acord cu legea confiscarii averii ilicite, atunci multe s-ar schimba in tara noastra.

Alte perspective
 
Iata si alte analize publicate recent de Econtext:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Jafuri nationale

Nu ne vom referi la actele ilegale marunte, desi unele sunt de mult timp viciu national. Avem in vedere evenimente de anvergura, organizate, asa cum este spaga pentru nasi in trenuri sau furtul de lemne.

Sau cum este, de exemplu, umflarea unor contracte publice de catre alesii locali, in special in privinta contractelor de achizitie.

Acestea pot fi usor gasite, daca se compara preturile cu care au fost achizitionate anumite produse sau servicii cu preturile curente, care exista pe piata.DAR iata care sunt cele mai mari JAFURI care au loc acum in Romania in acest moment in vazul lumii:
 


Sursa:
===============================
=======================

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare-Toate datele

Follow

Persoane interesate