CONSTITUŢIA ROMÂNIEI ; ARTICOLUL 16 ; Alin.(2) : ,, NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE" !? O frază de dânşii inventată!! Blogul unui fost discriminat in propria-i ţară!! Nu vă doresc şi vouă!! Un blog despre putregaiul politic din Romania. Un raft, din Biblioteca mea de frământări si gânduri ...

joi, 30 iunie 2011

Romani, atentie! Avem un Plan B ? Nu, noi avem un Basescu, un Boc! Nicio legatura!


Zvonurile privind iesirea Germaniei din zona euro s-au intensificat in ultima perioada, in Europa speculandu-se deja ca bancile nemtesti au inceput sa retipareasca marca germana, noteaza publicatia Daily Express,
preluata de ndtv.com.


Bundesbank, banca centrala din Germania, ar fi primit ordin sa printeze din nou moneda nationala,
anticipandu-se astfel renuntarea la euro.


La inceputul acestei saptamani, George Soros, unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri din lume, declarase ca iesirea unei tari din zona euro este probabil inevitabila.

De la debutul sau, moneda unica europeana a avut de infruntat un public german sceptic, care considera marca una dintre cele mai stabile valute din lume si un simbol al prosperitatii de dupa Al Doilea Razboi Mondial.

Potrivit unui sondaj recent, aproape trei sferturi din populatia germana se indoieste ca euro mai are un viitor. De asemenea, nemtii sunt de parere ca incercarile de salvare a Greciei de la colapsul financiar sunt inutile. Numai 19% din germani s-au declarat increzatori in euro.

Un alt sondaj, relizat saptamana trecuta, arata ca jumatate dintre nemti sunt de parere ca Grecia ar trebui sa fie exclusa din zona euro.

Exista insa si pareri potrivit carora Germania, nu Grecia, este cea care ar trebui sa iasa din zona euro. Edmund Conaway, editorialist la The Telegraph, considera ca Berlinul este vinovat pentru lipsa de stabilitate a monedei unice europene si impiedica revenirea acestei zone.

Germania si-a marit constant productivitatea si competitivitatea in ultimul deceniu, generand un surplus imens de cont curent.

„Dar exact aceasta este problema. In orice sistem monetar un suplus de cont curent are un efect destabilizator la fel de mare precum un deficit”, considera Conaway.

Conaway uita sa mentioneze insa ca zona euro a fost gandita initial ca un „club select” in care urmau sa fie acceptate doar economiile foarte puternice de pe continent, dar in care, datorita compromisurilor politice, au fost acceptate si tari ale caror economii nu pot concura de la egal la egal cu state precum Germania sau Franta.

Sursa: Ies nemtii din zona euro? Berlinul tipareste marci germane

De citit si urmatoarele:
1. O tara va iesi din zona euro. Care ar putea fi?
2. Why Germany must exit the euro
3. Deutsche Mark set for comeback instead of Euro in Germany


Niciodata nu am crezut in acest experiment!
Problema prabusirii, poate deveni dramatica!
Este Romania pregatita sa faca fata?
Avem noi o alternativa?
Un Plan B?
Admin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare-Toate datele

Follow

Persoane interesate