CONSTITUŢIA ROMÂNIEI ; ARTICOLUL 16 ; Alin.(2) : ,, NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE" !? O frază de dânşii inventată!! Blogul unui fost discriminat in propria-i ţară!! Nu vă doresc şi vouă!! Un blog despre putregaiul politic din Romania. Un raft, din Biblioteca mea de frământări si gânduri ...

luni, 26 septembrie 2011

Lume, lume! Becali şi Vadim, vor sa intre în "Mişcarea Populară" a Ioanei Băsescu


Incredibil, dar adevarat! Iata cine sunt viitorii aliaţi ai PDL.
Dacă mai avea vreo îndoială cineva cu privire la identitatea viitorilor parteneri politici ai PDL, aceasta a fost risipită, parţial, sâmbătă seară. Gigi Becali a declarat, la Realitatea TV, că va fi primul care va colabora cu PDL şi că aşteaptă doar invitaţia democrat-liberalilor. La rândul său, Vadim Tudor a spus că în politică oamenii se mai şi ceartă, dar nu este exclus să se împace cu Traian Băsescu.

"Eu sunt primul. Sunt primul care colaborez cu PDL",
a declarat Becali. Liderul PNG îl vrea însă şi pe Vadim alături.

"Cred că domnul Vadim, camaradul meu, cât de curând o să încerc să îl atrag în aceasta Mişcare Populară", a mai spus Gigi Becali la Realitatea TV. Ca să fie convingător, Becali a relatat un episod din trecut în care Băsescu l-ar fi sfătuit să se împace cu Vadim.

"Era meciul Steaua-Rapid, a venit preşedintele Băsescu acolo, noi doi, domnul camarad Vadim eram în certuri. A venit Băsescu la mine, m-a luat deoparte şi mi-a zis "Gigi, vreau să te rog şi eu ceva, poate oi face şi eu ceva odată pentru tine, lasă-l pe Vadim în pace, împacă-te cu el", a povestit Becali.


La rândul său, Vadim Tudor, după ce a criticat alianţa opoziţiei, a lăsat o portiţă deschisă pentru colaborarea cu PDL. Aşteaptă însă să-l sune Băsescu. "Nu am nimic personal cu Traian Băsescu. Dacă îi face plăcere să îmi dea telefon, în primă instanţă voi spune "cine-i acolo?". "Maestre", cum îmi zice el mie, şi eu îi voi spune că nu sunt acasă. Va reveni a doua zi şi atunci ne vom împăca", a spus Corneliu Vadim Tudor.



Din "Mişcarea Populară" ar urma să mai facă parte Dan Diaconescu şi Gabriel Oprea.

Traian Băsescu a declarat recent la TVR 1 că el a rugat-o pe fiica sa Ioana să înregistreze la OSIM "Mişcarea Populară".
"Acest proiect poate exista, dar nu în sensul la ceva ridicol. Nu o să găseşti partide imaculate, nu se poate. Eu cred că trebuie pregătită ideea de mişcare populară pentru realizarea unei eventuale alianţe. De aceea am şi rugat-o pe fiica mea să înscrie la OSIM. Preventiv, trebuie să gândeşti politic. Este posibil să se creeze o alianţă",
a spus Băsescu.
Sursa text: Cine sunt viitorii aliaţi ai PDL

Becali şi Vadim, gata să intre în "Mişcarea Populară" pusă la cale de Traian Băsescu


Omul cat traieste, invata!
In politica damboviteana, totul este permis!
Am spus cu durere, si trebuie sa ma repet:
Turma, isi rumega in tacere prostia! Ciobanul hotaraste!
Admin

5 comentarii:

  1. PRM, Spitalul de nebuni!
    Iata ce scrie azi Tricolorul, ziarul de partid:
    ===========================
    Un ghiveci... marinăresc: MIŞCAREA POPULARĂ
    ===========================
    Sîmbătă seara, cam pe la orele 19, Chiriaşul de la Cotroceni şi-a chemat slugile la Vila Lac 2, unde, în compania unor pahare de tărie, a fost răsucită, pe toate părţile, viitoarea Mişcare Populară. La şezătoare au participat famiglia Udrea – Cocoş, Emil Boc, Sebastian Lăzăroiu, Teodor Baconschi, Gabriel Oprea, precum şi viitoarea lideră a Mişcării Populare, fiica mai mare a Chiorului, Ioana Băsescu. Matrozul Chior şi complicii speră ca viitoarea alianţă politică să strîngă, prin fraudă şi prostirea românilor, circa 30% – 32% din voturi, astfel încît să facă şi viitorul guvern. Conform calculelor făcute de complotişti, din Mişcarea Populară vor face parte iniţial PDL, UNPR, PNŢCD, PP-DD şi PNG-ul lui Gigi Becali, iar pe parcurs se speră atragerea PIN-ului lui Guşă, a Partidului Ecologist Român, resuscitat de fostul preşedinte al Bursei de Mărfuri Constanţa, Viorel Pană, precum şi afilierea organizaţiilor de „revoluţionari” fidele lui Traian Băsescu, dirijate de actualul secretar de Stat George Costin. Şi cu cele două formaţiuni reprezentante ale minorităţii maghiare (UDMR şi noul partiduleţ al lui Laszlo Tökes), Traian Băsescu are un plan special. Acesta vrea ca una să intre în Mişcarea Populară (încă nu s-a hotărît care), iar cealaltă să meargă pe liste separate la alegeri, urmînd ca în momentul constituirii noului guvern cea rămasă afară să intre la guvernare. Chiorul mizează pe colaborarea ungurilor, indiferent de formaţiune, bazîndu-se pe faptul că în programul politic al „bidonului” electoral se vor introduce menţiuni referitoare la drepturile minorităţilor şi la autonomie. Problema este una mai complexă şi a fost discutată de Chiriaşul de la Cotroceni, săptămîna trecută, chiar cu preşedintele PPE, Wilfried Martens, care i-a spus că, la modificarea programului popularilor europeni de anul viitor, vor fi incluse şi referiri la drepturile colective ale minorităţilor şi la autonomie. De altfel, congresul PPE de la începutul anului viitor este momentul în care şi Mişcarea Populară va fi acceptată, oficial, în acea familie politică. În prostia lor, Traian Băsescu şi compania se bazează pe iluzia că şleahta de aplaudaci a lui Dan Diaconescu va lua o parte din voturile PRM, mizînd pe faptul că puradelul din Caracal va aduce de la PRM minimum 15 procente (?!). Sursele noastre spun că singurul care a fost sceptic faţă această idee era Gabriel Oprea, care le-a spus celor prezenţi că el nu crede că Diaconescu e în stare şi de altceva decît să toace banii. În clinchet de pahare s-a mai stabilit faptul că de organizarea acestei alianţe se vor ocupa Sebastian Lăzăroiu şi Teodor Baconschi, iar de finanţare va răspunde, bineînţeles, Dorin Cocoş.
    =====================
    Cine si ce mai pricepe???

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai,sa fie: nici asta nu vrea:
    =====================
    Dan Diaconescu nu vrea sa se alature Miscarii Populare
    ========
    Presedintele PP-DD, Dan Diaconescu, a anuntat, luni seara, ca nu vrea sa se alature viitoare formatiuni politice Miscarea Populara si ca nu este interesat de nicio alta alianta.

    "Sunt unii care vor si se autoinvita, iar noi, care excludem, suntem luati drept membri. Noi am fost blocati in instanta, iar acum aceasta Miscare Populara seamana cu Partidul Poporului. Pana si culoarea violet mi se ia. Este o miscare mai degraba populista decat populara. PDL incearca sa atinga pragul electoral, dar eu nu cred ca va putea face asta", a declarat patronul OTV, la Realitatea Tv.

    Diaconescu recunoaste ca a discutat cu mai multe partide, dar a subliniat ca nu doreste sa faca alianta decat cu "cetatenii tarii".

    "Din Miscarea Populara nu m-a cautat nimeni sa-mi propuna sa fac parte. Am avut discutii si cu cei din USL si cu alte formatiuni mai mari sau mai mici. In ceea ce priveste USL, avem un dusman politic comun, anume Traian Basescu. Singura noastra alianta este cea cu poporul roman", a precizat el.

    De altfel, acesta se declara pesimist in ceea ce priveste succesul aliantele politice, in general, spunand ca, pana acum, nicio alianta nu a dat niciun rezultat.

    Gigi Becali vrea in Miscarea Populara, PDL nu exclude o colaborare

    Daca seful OTV nu doreste sa se alature PDL, europarlamentarul Gigi Becali a anuntat ca, daca i se va propune sa se alature Miscarii Populare, va fi primul care va accepta sa colaboreze cu PDL. Mai mult, el i-a propus si lui Corneliu Vadim Tudor acelasi lucru.

    "Eu sunt primul. Sunt primul care colaborez cu PDL. Pe domnul Vadim, camaradul meu, cat de curand o sa incerc sa il atrag in aceasta Miscare Populara", a declarat Becali.

    In ciuda dorintei lui Gigi Becali de a se alatura PDL, prim-vicepresedintele partidului, Sorin Frunzaverde, sustine ca nu au existat discutii legate de o potentiala colaborare cu europarlamentarii Gigi Becali si Corneliu Vadim Tudor sau cu Dan Diaconescu.

    Legat de noua formatiune politica, Frunzaverde sustine ca ar trebui sa prinda contur in luna decembrie.

    "Trebuie sa acordam o atentie deosebita si atragerii unor personalitati, care sa fie dedicate unor cauze politice, chiar daca nu vor sa adere la un partid. Nu ma gandesc la anumite nume. Este o practica si a Partidului Popular European, care are in componenta numeroase astfel de persoane fizice", a mai spus Frunzaverde.
    Sursa: ziare.com

    RăspundețiȘtergere
  3. Hopaaa....
    ==========
    Cristian Preda: PRM, PNG sau emanatia recenta a OTV, nefrecventabile pentru PDL
    ===============================
    Europarlamentarul PDL Cristian Preda considera ca formatiunea politica din care face parte ar trebui sa ocoleasca partide nefrecventabile precum PRM, PNG sau Partidul Poporului daca doreste sa creeze o Miscare Populara credibila pe zona de dreapta.

    "Se discuta de ceva timp despre aliatii PDL. Adversarii din USL au reusit sa strecoare presei ideea ca PDL ar intentiona sa se alieze cu grupul C.V. Tudor - G. Becali - D. Diaconescu si ca asta ar fi compozitia Miscarii Populare despre care a vorbit presedintele Basescu.

    Pe de alta parte, in diverse medii favorabile PDL se vehiculeaza ideea unei aliante cu entitati - partide sau asociatii - care ar aduna voturile de dreapta pe care PDL le-ar fi pierdut sau pe care nu le-ar mai putea aduna. De aici, o serie de confuzii, scenarii, ipoteze, planuri. Sa ne ingrijoram? Cred ca raspunsule e 'nu'", sustine Cristian Preda pe blogul sau.

    Din punctul sau de vedere, Miscarea Populara ar trebui creata de partidele romanesti membre ale grupului popularilor europeni: cazul PDL si al PNTCD.

    "In opinia mea, in acest moment, singurul aliat natural al PDL e PNTCD. Membru in PPE, cu o traditie democratica incontestabila, PNTCD poate deveni un partener veritabil. E afectat acum de certuri, dar daca vrea sa revina in Parlament poate trece peste ele. Sunt convins ca toti colegii din PDL cu sensibilitati crestin-democrate s-ar bucura sa aiba un asemenea aliat. Un lucru e cert: Coposu n-ar fi ales USL. In rest, e gol.

    Partide liberale care sa nu se inchine la icoanele socialiste nu exista, iar partidele de tipul PRM, PNG sau emanatia recenta a OTV sunt pur si simplu nefrecventabile. Asa cum am mai scris aici, Vadim si Becali sunt in Parlamentul European in grupul neafiliatilor, pentru ca nicio familie politica nu i-a tolerat. Dan Diaconescu nu e foarte diferit de cei doi.

    Cum isi poate cineva inchipui ca te poti alia in tara cu partide pe care in Europa nu le frecventeaza nimeni? Acum, cand deplangem santajul exercitat de extremisti asupra guvernelor olandez sau finlandez, ar fi absurd sa ne indreptam privirile spre versiunile lor domestice", continua Cristian Preda.

    Preda le-a dat si un sfat celor care vor sa creeze Miscarea Populara: sa se asigure ca nu vor fi tradati de UDMR si sa se asocize cu fundatii sau cluburi de reflectie ale dreptei.

    "Mai sunt doua aspecte. Primul e legat de UDMR, membru si el al PPE. Probabil ca o alianta pre-eelectorala e exclusa. Maghiarii nu s-au aliat niciodata in vederea scrutinului. N-ar fi rau, insa, sa ne asiguram ca UDMR nu va trada familia PPE dupa alegeri, pentru a sustine in vreun fel sau altul USL.

    Al doilea aspect e legat de asocierea cu fundatii sau cluburi de reflectie ale dreptei. Nimic mai nimerit. Probleme e ca nu prea exista asemenea entitati, daca le excludem pe cele animate deja de membri PDL, indiferent ca e vorba despre ISP sau FCD", conchide el.
    Ziare.com

    RăspundețiȘtergere
  4. I. Miscarea Populara sau Corabia Piratilor?
    de Dan Tapalaga HotNews.ro
    Marţi, 27 septembrie 2011,
    Dan Tapalaga
    Foto: Hotnews Ideea lui Traian Basescu de a crea o supra-structura politica menita sa coaguleze fortele de dreapta (care or fi ele?) este deja compromisa din interiorul si din exteriorul PDL. Proiectul s-a nascut din start cu slabe sanse. Seful statului incearca, practic, imposibilul: sa puna pe picioare o alternativa la partidul aflat la guvernare si sa guverneze in acelasi timp. Cel putin doua motive par sa-l fi impins in aceasta aventura: pierderea autoritatii asupra PDL si perspectiva ratarii alegerilor in 2012 si 2014.

    S-ar putea ca Alba ca Zapada anuntata acum un an de Sebastian Lazaroiu sa fi fost numele cifrat al Miscarii Populare. Proiectul putea avea o sansa doar in afara PDL. Cheia succesului era o coagulare spontana a unor persoane, grupuri, organizatii. Cuvinte cheie: noutate si credibilitate.

    Orice miscare - de idei, civica, politica - se naste dintr-o exasperare. Nenorocirea este ca, oricat de exasperata ar fi de clasa politica, societatea romaneasca nu se misca. N-are spirit civic, cultura politica, nici pofta de implicare. Masa ei critica este formata din resemnati, apatici, lenesi si indiferenti. Visam la o revolutie, dar speram sa lupte altii in numele nostru. Intr-o natie de spirite contemplative, e nerealist sa crezi in miscari, mai ales populare.

    Dupa un an de dat din solduri, Alba ca Zapada n-a sedus pe nimeni. Nu s-a gasit vreun print salvator, nici public amator de povesti spuse cu farmec de Lazaroiu. Miscarile de jos in sus nu sunt posibile in Romania, tara unui singur om, providential sau demonic. Exasperarile, oricat ar fi ele de mari, nasc la noi doar lehamite sterpa, bascalie ieftina si injuratura cu aplomb. Actiunea in numele binelui comun, efortul de a construi, de a lupta pentru o idee ne sunt straine.

    Cum se alcatuiesc partidele la noi? Energiile politice se mobilieaza fie subteran, puse in miscare de interse minore si de regula nelegitime, fie sunt dirijate prin mecanisme neprincipiale, gen santaj, oportunism, ordin politienesc etc. Constructiile se fac, asadar, de sus in jos, intr-un dezacord continuu cu asteptarile alegatorilor, vesnic dezamagiti si nereprezentati dar perfect imobili. Energiile solare sunt, din pacate, solitare. Inselate prea des in asteptari, manifesta oroare fata de actiunea in grup si neincredere in ceilalti.

    RăspundețiȘtergere
  5. II.Miscarea Populara sau Corabia Piratilor?
    de Dan Tapalaga HotNews.ro
    =================
    Cand Traian Basescu a admis, saptamana trecuta, ca ideea Miscarii Populare ii apartine, operatiunea de compromitere s-a declansat aproape instantaneu. Garda veche din PDL i-a simtit potentialul si a confiscat Miscarea Populara cu scopul de a o ingropa inainte de a se naste. Televiziunile au insistat pe o singura intrebare subversiva: vor intra Gigi Becali si Dan Diaconescu in noua Miscare?

    Faptul ca epava politica Sorin Frunzaverde s-a transformat peste noapte in ideologul Miscarii Populare spune, de fapt, tot. Garda veche a inteles jocul lui Basescu: incercarea de a inghiti un PDL scapat de sub controlul sau intr-o miscare pe care s-o controleze din fasa. De ce si-ar dori, asadar, liderii PDL o Miscare Populara? Sa se trezeasca iarasi cu Basescu pe cap? Sa imparta putinul ce le-a ramas cu alti venetici? N-a fost destul ca si-au rupt de la gura cu Stolojan, Stoica, Macovei, Preda, TRU, Voinescu etc?

    Sa mimeze o Miscare Populara, da, cu asta ar putea fi de acord. S-o confiste si s-o adapteze. Adica sa momeasca partide fara importanta gen PNTCD, organizatii fantoma, figuri noi dar fara pretentii. Sa obtina un efect artistic si atat. Sunt pedelisti, in frunte cu Elena Udrea, care cred ca in Miscarea Populara au loc si Gigi Becali, Dan Diaconescu si, in general, oricine poate sa aduca niste voturi, dupa principiul halucinant potrivit caruia "nu exista partide nefrecventabile daca sunt votate de cetateni".

    Cuvinte cheie: trucuri vechi si lipsa de credibilitate. Mare intrebare acum este ce va face Traian Basescu? Se va impaca ,in final, cu ideea ca nu poate construi o Miscare si va lasa brandul in franciza liderilor PDL? Cu ei in frunte, Miscarea Populara se va transforma rapid in Corabia Piratilor, pe puntea caruia se vor inghesui, alaturi de politicieni onorabili, toti ciungii, orbii si ologii politicii romanesti. Sau va avea grija ca, sub brand-ul Miscarea Populara, ingregistrat de fiica sa la OSIM, sa alinieze, in afara PDL, un echipaj ceva mai spalat?

    Personal, ma tem ca, realist fiind si cinic, Basescu se va cazni sa navigheze in apele tulburi ale alegerilor viitoare cu o corabie, in absenta miscarii si cu scuza ca scopul - continuarea reformelor - scuza mijloacele.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare-Toate datele

Follow

Persoane interesate