CONSTITUŢIA ROMÂNIEI ; ARTICOLUL 16 ; Alin.(2) : ,, NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE" !? O frază de dânşii inventată!! Blogul unui fost discriminat in propria-i ţară!! Nu vă doresc şi vouă!! Un blog despre putregaiul politic din Romania. Un raft, din Biblioteca mea de frământări si gânduri ...

vineri, 9 septembrie 2011

Mişcarea Populară-Ioana Basescu vs Partidul Poporului-Dan Diaconescu


Cererea de înregistrare a mărcii "Mişcarea Populară" se găseşte în prezent în faza "examinării de fond", urmând ca într-un viitor apropiat să fie finalizată printr-o decizie a OSIM, precizează purtătorul de cuvânt al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci, Ovidiu Dinescu.

Conform unui comunicat semnat de Ovidiu Dinescu, remis vineri agenţiei MEDIAFAX, "dintr-o regretabilă eroare umană pe baza de date mărci a OSIM au apărut pentru o scurtă perioadă informaţii eronate cu privire la cererea de înregistrare a mărcii Mişcarea Populară, informaţii care ulterior au fost corectate".

 se mai arată în comunicat. se mai arată în comunicat. se mai arată în comunicat.
"Dorim să informăm opinia publică că cererea de înregistrare marcă menţionată anterior se găseşte în prezent în faza examinării de fond, urmând ca într-un viitor apropiat să fie finalizată printr-o decizie a OSIM. Ne exprimăm regretul asupra acestui incident şi, cu atât mai mult, asupra speculaţiilor greu de calificat făcute de unele publicaţii",
Precizarea OSIM vine după ce în presă au apărut informaţii conform cărora, potrivit site-ului OSIM, la starea legală a mărcii "Mişcarea Populară" joi era menţionat "ARP total/total refusal provisionally" (aviz de refuz provizoriu total). De asemenea, la capitolul "data acordare", se menţiona "nu există informaţii sau nu este cazul".

Fiica cea mare a şefului statului, Ioana Băsescu, a depus, în 11 aprilie, la OSIM o cerere de înregistrare a mărcii "Mişcarea Populară", domeniile asociate fiind educaţie, instruire, divertisment, servicii ştiinţifice şi tehnologice, crearea calculatoarelor, servicii juridice, personale şi sociale.

În ultima perioadă se vorbeşte tot mai insistent în mediul politic despre înfiinţarea în jurul PDL a unei mişcări de centru-dreapta cel mai probabil sub titulatura "Mişcarea Populară". De altfel, realizarea acesteia este susţinută tot mai ferm şi prin declaraţii oficiale de către numeroşi lideri PDL.
Sursa: Cererea de înregistrare a mărcii "Mişcarea Populară" se află în faza examinării de fond


În august anul trecut consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu posta pe un blog un basm politic care le punea la un loc pe Albă ca Zăpada, Fetiţa cu chibrituri, Scufiţa Roşie şi chiar Moş Crăciun, în previziunile electorale ale anului viitor. S-au făcut speculaţii în identificarea for­ma­ţiu­nilor politice ascunse după perso­najele de poveste, Albă ca Zăpada fiind indentificată cel mai des cu PDL. Recent, chiar preşedintele Băsescu a arătat cu degetul către PDL.

La un an de la postarea originală, sociologul Lăzăroiu revine cu explicaţii şi, în interviuri repetate, reia ideea apariţiei partidului Albă ca Zăpada, care trebuie să se formeze până la alegerile de anul viitor şi care s-ar vrea a fi o platformă de centru-dreapta, care să capteze nu numai partide, ci şi mişcări civice. „Albă ca Zăpada n-a fost o fantezie. Se vede că se poate coagula o platformă de centru-dreapta în România. Peste 50% din români au convingeri de centru-dreapta, iar PDL nu e capabil să capteze acest bazin. Nu cred că alt partid ar reuşi. Trebuie o construcţie mult mai largă. (...) Poate fi o coaliţie între mişcări civice şi partide, nu o CDR. Trebuie altfel omogenizate”, a prezentat pe larg ideea Sebastian Lăzăroiu marţi seara, la B1TV. Noua formulă a primit şi un nume, „Mişcarea Populară”, şi, la bursa zvonurilor, ea ar urma să cuprindă, pe lângă PDL, şi UNPR, partid de centru-stânga însă, dar şi Partidul Eco­logist Român şi diverse institute de casă ale puterii, precum Institutul de Studii Populare al lui Valeriu Stoica sau Fundaţia lui Teodor Baconschi.

Ideea enunţată de sociologul de serviciu Sebastian Lăzăroiu le este pe plac liderilor PDL, care, oficial, prin declaraţii publice, acreditează ideea necesităţii înfiinţării acestei Mişcări Populare, deşi neagă vehement că ar fi existat vreo discuţie la nivel de partid. Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, a explicat pentru Jurnalul Naţional că demersul construirii unei platforme de centru-dreapta este unul „firesc”, având în vedere coalizarea opoziţiei în formula USL, iar PDL, partidul cel mai mare de centru-dreapta, poate deveni iniţiatorul acestei mişcări. Anastase spune că „este nevoie” de acest proiect şi că ar sprijini înfiinţarea sa, dar la nivel de partid nu s-a discutat deocamdată acest subiect. Cât priveşte numele acreditat public de „Mişcarea Populară”, Anastase îl explică prin apartenenţa PDL la Partidul Popular European.

Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a declarat Mediafax că ar trebui să aibă loc o discuţie în forul de conducere al partidului în această toamnă pe acest subiect, purtătorul de cuvânt Sever Voinescu spune că această construcţie trebuia făcută „de ieri”, iar liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, spune că ideea „e de bun augur” şi această mişcare va trebui să funcţioneze ca un partid.

În schimb, europarlamentarul Cristian Preda, care se exprimase şi împotriva schimbării denumirii partidului din PDL în Partidul Popular, spune pentru Jurnalul Naţional că deocamdată este vorba despre „fumigene politice”, nu idei serioase, care vin din partea unei persoane ce nici măcar nu este membru PDL, Sebastian Lăzăroiu. Preda a explicat că, deşi există un mare potenţial pentru formarea unei astfel de mişcări, în opinia sa ar fi mai interesantă acum înfiinţarea unui partid care să repre­zinte un anumit tip de electori, nu a unui alt partid de tip catch-all, cum este de altfel şi PDL. „Ar fi o provocare să faci un astfel de partid, pentru un anume tip de electori, decât un partid care să mărite toate fetele nemăritate”, spune Preda.

Ioana Băsescu tace mâlc, UNPR şi PER refuză

Întâmplător sau nu, lansarea temei unei platforme de centru-dreapta coalizată în jurul PDL coincide cu tendinţele de rebranduire a partidului, dar mai ales cu posibilitatea dizolvării PDL ca urmare a „greşelii” făcute de secretarul gene­ral, care nu a depus la timp, la tribunal, actele necesare modificării statutului partidului, dosarul judecându-se chiar azi. De asemenea, mişcarea se suprapune cu demersurile fiicei preşedintelui Băsescu, Ioana Băsescu, care încă din aprilie a cerut OSIM înregistrarea mărcii „Mişcarea Populară”. Fiica cea mare a preşedintelui nu a suflat la acel moment o vorbă despre intenţiile pe care le are, însă analiştii au interpretat că ar fi vorba de o viitoare mişcare civică sau chiar un partid politic.

Acum, când în PDL se discută intens despre crearea Mişcării, Ioana Băsescu adoptă aceeaşi tactică: tace. Contactată de Jurnalul Naţional, „proprietara” Mişcării Populare nici nu a aşteptat să terminăm întrebarea că ne-a trântit telefonul în nas, spunându-ne sec „La revedere!”.

Cert este că solicitarea sa de înre­gistrare a mărcii este aproape de finalizare. „Cererea este în procedură, se va finaliza curând, pentru că se împlineşte termenul legal de 6 luni. Cum nu s-a depus nici o opoziţie, se poate anticipa o înregistrare”, a precizat pentru Jurnalul Naţional purtătorul de cuvânt al OSIM, Ovi­diu Manoel Dinescu. În lipsa oricărei clarificări din partea domnişoarei Băsescu, oficialul OSIM a precizat, la solicitarea noastră, că proprietarul poate folosi marca oricum doreşte şi că acesta dictează dacă permite sau nu utilizarea ei în plan politic.

Până va lămuri Ioana Băsescu dacă va ceda Mişcarea, democrat-liberalii au o problemă cu cine vor face megastructura de dreapta, alternativă la USL. Dat la bursa zvo­nurilor, UNPR nu are de gând să intre sub umbrela Mişcării Populare. „Suntem şi rămânem de centru-stânga. Nu este posibilă o apropiere de ideologia de centru-dreapta. Între UNPR şi PDL există o asociere la guvernare, pentru stabilitatea ţării, însă noi rămânem de centru-stânga”, a declarat pentru Jurnalul Naţional preşedintele UNPR, Cristian Diaconescu. Preşedintele PER, Dănuţ Pop, a exclus la rândul său o aliere cu PDL. „Suntem independenţi. Nu vom intra în nici o alianţă până după alegeri”, ne-a precizat Pop.
Sursa: PDL deschide umbrela Ioanei Băsescu 


Tribunalul Bucureşti a respins cererea de înfiinţare a Partidului Poporului - Dan Diaconescu, acţiune iniţiată de patronului OTV, decizia putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Acţiunea de înfiinţare a Partidului Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD) a fost înregistrată la Tribunalul Bucureşti în 12 aprilie, după ce, la începutul aceleiaşi luni, Curtea de Apel Bucureşti a respins definitiv o altă cerere a patronului OTV de înfiinţare a Partidului Poporului.

Cererea a fost judecată luni, instanţa Tribunalului Bucureşti respingând acţiunea. Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti în cinci zile de la comunicare.

Avocaţii lui Dan Diaconescu susţineau, în aprilie, că pentru nouă acţiune de înfiinţare de partid, cu titulatura Partidul Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD), au fost adunate aproape 50.000 de semnături, din Bucureşti şi din ţară.

Avocatul Cătălin Fenechiu arăta atunci că statutul noului partid a rămas acelaşi cu cel al vechiului partid, suferind doar mici modificări în organigramă. El preciza că a fost extinsă organigrama conducerii partidului, în sensul că vor exista mai multe posturi de conducere, datorită faptului că vor exista filiale în toate judeţele ţării, dar şi în cele şase sectoare ale Capitalei.

La 1 aprilie, Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea patronului OTV Dan Diaconescu de înfiinţare a Partidului Poporului, decizia instanţei fiind irevocabilă.

Anterior, în 29 noiembrie 2010, Tribunalul Bucureşti admisese cererea de înfiinţare a Partidului Poporului. Decizia însă a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti de Partidul Popular şi Asociaţia Românilor Sinceri.
Sursa: Înfiinţarea Partidului Poporului - Dan Diaconescu, respinsă de Tribunalul Bucureşti

Chestiunea zilei, aceasta poate fi!
Mişcarea Populară vs Partidul Poporului
Care pe care?
Cine cu cine?
Greu de zis!
Admin

10 comentarii:

  1. O baga tatucu si p-asta in Parlamentul Romaniei.
    A bagat-o p-aia mica in Parlamentul European, de ce n-ar baga-o si p-a mare icisa, in Romanica?
    Ilie C-O CHILIE

    RăspundețiȘtergere
  2. Cum s-a metamorfozat Alba ca Zapada
    ====================================
    • 30 august 2010 In urma cu un an, in prag de remaniere guvernamentala, pe atunci consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu avertiza ca se pregateste o noua formatiune politica. Intr-o postare pe blogul blogary.ro, Lazaroiu scria un articol intitulat "2012. Scufita Rosie, Mos Craciun, Fetita cu chibrituri? Sau Alba ca Zapada?".
    • 23 februarie 2011 Lazaroiu scria intr-o analiza pe Contributors.ro intitulata Alba ca Zapada, Populistii si Opozitia ca "PD-L risca sa piarda alegerile daca va incerca sa se delimiteze de reformele aplicate de guvernul Boc".
    • 1 mai 2011 Sebastian Lazaroiu este eliberat din functia de consilier prezidential. Lazoroiu declara atunci ca doreste sa se dedice analizei politice si ca nu vrea ca analizele sale politice sa fie asociate institutiei prezidentiale. La o luna distanta, Lazaroiu este numit ministru al Muncii.
    • 30 august 2011 La exact un an de cand anuntase partidul Alba ca Zapada, intr-un interviu acordat Hotnews.ro , Lazaroiu a reformulat si a anuntat voalat Miscarea Populara. "Alba ca Zapada nu e un partid cum e Partidul Poporului, inventat intr-o garsoniera a unei televiziuni. Trebuie sa fie o miscare care chiar sa conteze, sa vina de la firul ierbii si sa tina cont de o realitate in miscare. O sa vedeti, probabil, in lunile urmatoare, mai multa miscare decat pana acum".
    • 4 septembrie 2011 La scoala de vara a PDL, presedintele Traian Basescu a spus lucrurilor pe nume. Intrebat din sala daca a vazut-o pe Alba ca Zapada, presedintele a replicat "Surpriza. Alba ca Zapada sunteti chiar voi. PDL si generatia tanara".

    RăspundețiȘtergere
  3. Cum s-a transformat Alba ca Zapada in Miscarea Populara. Cine si ce rol are in viitoarea structura de centru dreapta
    de Luminita Pirvu HotNews.ro
    Vineri, 9 septembrie 2011
    =========================
    O coalitie intre miscari civice si partide" sau "un proiect comun intre partidele politice si oamenii cu viziune de dreapta" sunt declaratiile liderilor PDL care anunta si definesc viitoarea "Miscare Populara". Proiectul de reinventare a PDL, bazat pe ideile si analizele prezentate in nenumarate randuri in presa de fostul consilier prezidential si actualul ministru al Muncii, Sebastian Lazaroiu, are ca scop coagularea si ocuparea zonei de centru dreapta a esichierului politic. HotNews.ro va prezinta o cronologie a transformarii conceptului "Alba ca Zapada" in "Miscarea Populara" si principalii actori ai acestei piese politice.

    Mesajul principal al viitoarei Miscari Populare este reformarea statului. Strategia PDL vizeaza concentrarea mesajelor pe masurile aplicate de Guvernul Boc, explicarea reformelor care au avut ca scop stabilizarea Romaniei si atragerea tinerilor prin intermediul retelelor de socializare. Mesajul, schimbarea numelui, a culorii si a siglei fac parte din proiectul initiat si coordonat de catre Sebastian Lazaroiu si liderii PDL apropiati de presedintele Traian Basescu.

    Sebastian Lazaroiu: Se vede tot mai clar ca incet-incet se poate coagula o platforma de centru-dreapta in Romania (...) Trebuie o constructie mult mai larga, pentru ca sunt grupuri razlete, nuclee de oameni care unii se manifesta pe internet, altii se manifesta la o cafea, dar sunt grupuri care trebuie adunate in acelasi loc. Trebuie o constructie credibila, oameni credibili. (B1 TV)

    Roberta Anastase: E nevoie de un proiect de dreapta si acest proiect este menit sa aduca Romaniei o politica responsabila, o politica rationala. Mai mult decat atat, din toate datele statistice relevate in ultima perioada dreapta este cea care castiga teren. Deci sunt mai multi romani, mai mult de jumatate, care impartasesc valorile si principiile de dreapta. (Radio Romania Actualitati)

    Teodor Baconschi: Trebuie sa plecam de la fapte: avem o majoritate de cetateni romani care doresc continuarea reformei ca baza pentru economia sustenabila. Acest lucru necesita un vehicul politic puternic. (...) Concret, este nevoie si de un suflu civic, de sprijinul mai larg al unor organizatii patronale si de ONG-uri care, la randul lor, militeaza pentru modernizarea Romaniei pe baza unor politici de dezvoltare economica sustenabila si cu mai putin asistentialism, cu un stat care sa nu apese excesiv pe umerii contribuabililor. (Hotnews.ro)

    RăspundețiȘtergere
  4. http://www.realitateamea.ro/2011/09/basescu-a-furat-miscarea-populara-de-la-mogulul-voiculescu-in-miscarea-populara-va-fi-cooptat-mogulul-reevaluat-patriciu.html
    .
    ,, In Miscarea asta, potrivit planurilor basesciene, vor intra UNPR, o bucata din PNL, una din PSD, si mogulul cel bun, Dinu Patriciu, caci, nu-i asa, oricate ar avea Traian Basescu sa-i reproseze, este liberal pur sange.

    Numai ca, surprize-surprize, in 2002, pe cand PC se numea PUR, iar Codrut Seres era sef la partid, a infiintat o fundatie, fix cu numele de “Miscarea Populara”, impreuna cu fostul deputat Bogdan Pascu si cu trei lideri ai organizatiei de tineret a PNTCD. Tinerii taranisti, impreuna cu toata organizatia, au migrat la PUR, iar fundatia Miscarea Populara a functionat ca organizatie de tineret a partidului condus de Dan Voiculescu. Si functioneaza si pana in ziua de astazi, cu o mica sincopa, demna de mentionat: site-ul Miscarii Populare a fost dezactivat, si nu de catre membrii fundatiei, fix a doua zi dupa ce Ioana Basescu a inregistrat la OSIM numele viitorlui partid al tatalui.

    In fotografie, fostul presedinte al tineretului PNTCD, Bogdan Pitigoi, ulterior purtator de cuvant al PUR, la lansarea Miscarii Populare. ''
    Dorel

    RăspundețiȘtergere
  5. ,, In Miscarea asta, potrivit planurilor basesciene, vor intra UNPR, o bucata din PNL, una din PSD, si mogulul cel bun, Dinu Patriciu, caci, nu-i asa, oricate ar avea Traian Basescu sa-i reproseze, este liberal pur sange.

    Numai ca, surprize-surprize, in 2002, pe cand PC se numea PUR, iar Codrut Seres era sef la partid, a infiintat o fundatie, fix cu numele de “Miscarea Populara”, impreuna cu fostul deputat Bogdan Pascu si cu trei lideri ai organizatiei de tineret a PNTCD. Tinerii taranisti, impreuna cu toata organizatia, au migrat la PUR, iar fundatia Miscarea Populara a functionat ca organizatie de tineret a partidului condus de Dan Voiculescu. Si functioneaza si pana in ziua de astazi, cu o mica sincopa, demna de mentionat: site-ul Miscarii Populare a fost dezactivat, si nu de catre membrii fundatiei, fix a doua zi dupa ce Ioana Basescu a inregistrat la OSIM numele viitorlui partid al tatalui.

    In fotografie, fostul presedinte al tineretului PNTCD, Bogdan Pitigoi, ulterior purtator de cuvant al PUR, la lansarea Miscarii Populare. ''

    RăspundețiȘtergere
  6. http://www.realitateamea.ro/2011/09/basescu-a-furat-miscarea-populara-de-la-mogulul-voiculescu-in-miscarea-populara-va-fi-cooptat-mogulul-reevaluat-patriciu.html

    RăspundețiȘtergere
  7. Miscarea Populara, inregistrata la OSIM de Ioana Basescu. Marti, 13 09 2011.
    =================================
    Miscarea Populara, marca pe care doreste sa o foloseasca Ioana Basescu, a fost inregistrata marti de catre OSIM, dupa ce, joi, cererea fiicei presedintelui a primit refuz provizoriu, "dintr-o simpla eroare de tastare".

    Miscarea Populara a fost inregistrata la OSIM. "Azi s-a luat decizia, la noapte baza de date va fi actualizata, deci informatia va figura si pe site maine", a precizat Ovidiu Dinescu, purtator de cuvant OSIM.

    Fiica cea mare a sefului statului, Ioana Basescu, a depus, in 11 aprilie, la OSIM o cerere de inregistrare a marcii Miscarea Populara, domeniile asociate fiind educatie, instruire, divertisment, servicii stiintifice si tehnologice, crearea calculatoarelor, servicii juridice, personale si sociale. In ultima perioada se vorbeste tot mai insistent in mediul politic despre infiintarea in jurul PDL a unei miscari de centru-dreapta cel mai probabil sub titulatura Miscarea Populara. De altfel, realizarea acesteia este sustinuta tot mai ferm si prin declaratii oficiale de catre numerosi lideri PDL, potrivit Mediafax.

    RăspundețiȘtergere
  8. Alba ca Zapada, a luat-o in freza:
    ==============
    Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, care nu este membru PDL, a primit un avertisment astăzi de la secretarul general al democrat-liberalilor, Ioan Oltean. Acesta a decrarat la Bistriţa că ministrul Lăzăroiu face „afirmaţii iresponsabile” şi, mai mult, îşi construieşte imaginea pe seama partidului care l-a propus în funcţia de ministru. "Mi-aş permite să comentez puţin afirmaţiile domnului ministru Lăzăroiu, care recidivează într-un mod nepermis, molipsindu-se de boala aceasta a unora care ajung pe funcţii înalte, pe demnităţi înalte pe seama PDL şi pe urmă, într-un mod totalmente condamnabil, îşi fac şi îşi cultivă propria imagine. Este un gest reprobabil, pe care eu îl condamn şi de care mă delimitez. Întotdeauna m-am delimitat de acei oameni lipsiţi de orientare, de acei oameni cărora le-a făcut plăcere şi le face plăcere să fie beneficiarii unor avantaje ale unor demnităţi publice, în acelaşi timp să se delimiteze de cel care le-a provocat. De aceea condamn, categoric condamn afirmaţiile domnului ministru Lăzăroiu, care a ajuns ministru pe seama acelui partid pe care astăzi îl reneagă, care îşi face imagine pe seama acelui partid care l-a propus într-o demnitate publică atât de înaltă şi îi face plăcere să se numească ministrul muncii”, a spus Oltean, citat de Agerpres.

    Secretarul general al PDL spune că Lăzăroiu nu poate să fie noaptea analist politic şi dimineaţa ministru. “Este ministrul muncii în Guvernul Boc, iar Guvernul Boc este format în majoritate de membri ai PDL. Nu i-a cerut nimeni să se înscrie în PDL, dar nici nu putem permite ca domnia sa să facă afirmaţii iresponsabile. Domnia sa se crede, ştiu eu, noaptea analist politic şi dimineaţa ministru”, a mai declarat Oltean.

    În concluzie, anunţă Oltean, conducerea PDL va discuta în şedinţa de luni “cazul Lăzăroiu” şi va decide ce măsuri se impun în acest sens, considerând că aceste declaraţii “fac mult rău PDL şi Guvernului Boc”.

    Într-un interviu acordat gandul.info ministrul Sebastian Lăzăroiu afirmă că nu vrea să fie membru PDL, dar nu spune nu unui proiect politic mult mai larg, din care să facă parte şi PDL. Lăzăroiu consideră că fără o asemenea structură, prezenţa PDL la guvernare în următorii ani ar fi pusă sub semnul întrebării, pentru că democrat-liberalii ar pierde alegerile din prezidenţiale, iar preşedintele este cel care joacă cel mai important rol în ceea ce priveşte prezenţa unui partid sau altuia la putere.

    RăspundețiȘtergere
  9. Băsescu a semnat revocarea lui Lăzăroiu şi numirea Sulfinei Barbu la Ministerul Muncii
    ======================
    Preşedintele Traian Băsescu a semnat, vineri, decretele privind revocarea lui Sebastian Lăzăroiu din funcţia de ministru al Muncii şi numirea Sulfinei Barbu la conducerea Ministerului Muncii, jurământul urmând să fie depus de către aceasta luni.

    Cererea de revocare vine după ce ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat, într-un interviu pentru "Gândul", că şi-ar oficializa intrarea în politică nu într-un "PDL aşa cum este el acum", ci dacă ar fi vorba de o mişcare mult mai largă de centru-dreapta.

    Fie că-i spune Albă ca Zăpada, fie Mişcarea Populară, Lăzăroiu consideră că, fără o asemenea structură, prezenţa PDL la guvernare în următorii ani ar fi pusă sub semnul întrebării, pentru că democrat-liberalii ar pierde alegerile din prezidenţiale, iar preşedintele este cel care joacă cel mai important rol în ceea ce priveşte prezenţa unui partid sau altuia la putere.

    "Am ezitat întotdeauna să mă înscriu într-un partid politic, să mă înregimentez politic. Acum aş face-o, dar aş face-o dacă ar fi vorba nu de PDL, aşa cum este el acum, ci de o platformă mai largă de centru-dreapta. (...) Sunt interesat să mă implic în asemenea mişcare, în asemenea platformă (Mişcarea Populară - n.r.). (...) PDL poate câştiga chiar şi aşa alegerile din 2012, problema e că le va pierde sigur pe cele din 2014. Asta-i marea problemă. PDL trebuie să construiască din 2011, 2012, acel proiect şi să-i convingă pe români că e un proiect viabil, pe 10 ani de acum înainte. Dacă reuşeşte să formuleze acest proiect, să construiască acest vehicul care să capteze centrul-dreapta va câştiga şi în 2012, va câştiga şi în 2014, ceea ce va însemnă încă un ciclu de guvernare", a spus Lăzăroiu.

    El a explicat că liderii PDL susţin acest proiect pentru că mulţi dintre ei şi-au dat seama cât de important este preşedintele.

    "Ei au văzut ce rol are preşedintele în acest sistem constituţional. Dacă ai preşedintele, poţi să stai 10 ani la guvernare, dacă nu ai preşedintele, poţi să stai 10 ani în opoziţie", a spus Lăzăroiu.

    El a adăugat că nu a vorbit despre mişcarea de centru-dreapta cu preşedintele Traian Băsescu, singurele discuţii cu şeful statului avându-le atunci când era consilier prezidenţial şi a lansat-o pe piaţa politică pe Albă ca Zăpada.
    ====================
    Un derbedeu mai putin!

    RăspundețiȘtergere
  10. Becali ar vrea ca PNG sa fuzioneze cu formatiunea Ioanei Basescu
    ===========================
    Gigi Becali, presedintele Partidului Noua Generatie, a anuntat, sambata, ca formatiunea sa politica "incepe sa prinda putere" si a lasat sa se inteleaga ca si-ar dori o fuziune cu Miscarea Populara, formatiunea politica despre care voci din PDL spun ca s-ar naste, dupa ce Ioana Basescu, fiica presedintelui, a inregistrat marca la OSIM.

    Becali a anuntat ca PNG a avut un Consiliu National, organizat "pentru a da un semnal membrilor Partidului Noua Generatie si celor care fac parte din conducerea partidului, ca partidul nostru nu este un partid mort, este un partid care incepe sa prinda putere. Vom face diferite actiuni in acest sens. Vrem sa atragem atentia oamenilor ca nu suntem un partid desfiintat".

    "Miscarea Populara" este vazuta ca unul dintre proiectele PDL pentru alegerile din 2012. Concret, ar fi partidul pe care si-l pregateste Traian Basescu, dupa terminarea mandatului de la Cotroceni.

    Unul dintre cei care au confirmat planurile sefului statului a fost senatorul PDL Radu Berceanu. "In momentul in care presedintele o mandateaza pe fiica sa cea mare sa inregistreze o marca legata de un partid sau de o miscare politica, e clar ca are o semnificatie. Ioana Basescu nu s-a apucat ea, asa, singura si, chiar daca s-ar fi apucat, presedintele ar fi reactionat", declara Berceanu, recent.

    Despre "Miscarea Populara" s-a vorbit ca despre platforma care sa acopere dreapta politicii si care sa cuprinda PDL, UDMR si PNTCD ca alternativa la alianta electorala dintre PNL si PSD.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare-Toate datele

Follow

Persoane interesate