CONSTITUŢIA ROMÂNIEI ; ARTICOLUL 16 ; Alin.(2) : ,, NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE" !? O frază de dânşii inventată!! Blogul unui fost discriminat in propria-i ţară!! Nu vă doresc şi vouă!! Un blog despre putregaiul politic din Romania. Un raft, din Biblioteca mea de frământări si gânduri ...

marți, 20 decembrie 2011

E de bine cand e de rau?! Cazului Aura Vasile, Ponta ii pune punct!


Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, pentru gândul, că orice membru PSD care şi-a pierdut această calitate se poate reînscrie în partid după un an de la demisie.

Chiar dacă Marian Vanghelie şi Aura Vasile au anunţat că decizia acesteia de a pleca la UNPR nu mai este de actualitate şi că deputatul PSD doreşte să rămână în partid, preşedintele PSD susţine că acest lucru ar putea fi imposibil în acest moment.
"Conform Statutului cel care îşi pierde calitatea de membru PSD poate reveni peste un an în partid. Când treci în alt partid îţi pierzi automat conform legii şi statutului calitatea de membru al PSD. Din punctul meu de vedere nu există niciodată excepţii de la Statut şi de la lege şi asta nu mă răzgândesc niciodată şi în nicio situaţie",
a declarat pentru gândul preşedintele PSD.

În articolul 35 din Statutul PSD se prevede că: "solicitarea pentru reprimire în partid pentru persoanele care au fost sancţionate cu excludere sau şi-au pierdut calitatea de membru prin înscrierea în alte partide, poate fi luată în dezbatere şi aprobată de conducerea organizaţiei din care a făcut parte, după trecerea unui termen de minim un an de la data excluderii sau a pierderii calităţii de membru"

Deputatul Aura Vasile a trimis ieri un document Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor în care îşi anunţă înscrierea în grupul parlamentar al UNPR începând de astăzi. Scrisoarea a fost citită în plenul Camerei de vicepreşedintele Ioan Oltean (PDL), chiar dacă Aura Vasile a sunat-o pe Roberta Anastase şi i-a cerut să nu fie citit documentul.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a spus că în discuţia pe care a avut-o cu Aura Vasile aceasta nu i-ar fi spus că revine asupra deciziei, ci doar să amâne momentul în care anunţul să fie făcut public în plenul Camerei.
20.12.2011
Sursa:
===========================
============


19.12.2011.
Surpriză de proporţii la PSD Bucureşti. Mâna dreaptă a lui Marian Vanghelie, deputatul Aura Vasile a demisionat din PSD şi s-a încris în UNPR-ul lui Gabriel Oprea. Oficializarea "transferului" a avut loc astăzi, când la la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a ajuns cererea deputatului de a activa în cadrul grupului progresist."Am hotărât să vin alături de foştii mei colegi, cei care au demonstrat, spre deosebire de alţii, că au valori şi principii solide. Sunt un om de stânga şi împărtăşesc valorile UNPR, singurul partid care mai reprezintă astăzi stânga românească. După cum spun şi colegii mei din UNPR, nu plec din Kiseleff şi rămân mai departe aşa cum mă ştiţi, războinică şi dedicată cauzei în care cred, aceea de a-i sprijini pe oamenii care muncesc, pe pensionari şi pe tineri, pe toţi cei care au de suferit în aceste vremuri grele", susţine Aura Vasile, potrivit unui comunicat al UNPR.

Vanghelie: "Eu nu plec din PSD"

Fostul preşedinte al organizaţiei PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, pentru gândul, că nu intenţionează să plece din PSD şi că nu ştia de demisia omului său de încredere deputatul Aura Vasile.

"Să fie clar, eu nu plec din PSD. Păi ce câştig eu ca să plece Aura Vasile la UNPR, era un om de bază al organizaţiei PSD Bucureşti. Nu câştig nimic. Încerc acum să vorbesc cu ea", a afirmat primarul Sectorului 5.

Acesta a adăugat că nu cred că Aura Vasile se va duce la UNPR, chiar dacă este supărată pe conducerea partidului.
"Nu cred că Aura Vasile se va duce la UNPR. Cred că este supărată, cred că are şi motivele ei să fie supărată, cred că are şi dreptate să aibă motive, dar nu cred că va face pasul până la final. Aura Vasile s-a supărat pe cei din conducerea partidului",
a subliniat Vanghelie.

În final, vicepreşedintele PSD a spus că este stresat şi că încearcă să o convingă pe Aura Vasile să revină asupra deciziei.

Preşedintele PSD Victor Ponta nu a părut foarte afectat de plecarea Aurei Vasile la UNPR. "Credeţi că stă lumea în loc dacă a plecat Aura Vasile?!", a spus liderul social-democraţilor

UPDATE. Surse de din PSD au declarat, pentru gândul, că, în timpul unei discuţii cu Marian Vanghelie, Aurei Vasile i s-a făcut rău şi a leşinat fiind transportată la spitalul Universitar din Bucureşti. Anterior acestui moment, susţin aceleaşi surse, i-a ar fi spus că-i pare rău pentru gestul său, fiind dispusă să revină asupra deciziei.
Sursa:
Aura Vasile a demisionat din PSD şi s-a înscris în UNPR. Vanghelie, pentru Gândul: “Sunt stresat". Aura Vasile a leşinat în timpul unei discuţii cu Vanghelie. UPDATE

Despre ce se intampla in PSD, vom mai afla, vom mai vorbi.
Problema este: cui serveste?
Timpul va decide!
Admin

Un comentariu:

  1. Salut Vasile! Am scris acum catva timp, inainte de debarcarea lui Geoana, un articol despre ilogica actiune a lui Ponta, pentru debarcarea lui Geoana din PSD, dar si de la conducerea Senatului. Spuneam atunci ca nu vad sensul acestui demers, si ca PSD va pierde astfel cel putin 3 procente electorale. Cred ca am fost prea indulgent. La cum evolueaza lucrurile acum, s-ar putea sa asistam la o scindare a PSD-uli, sau la inlocuirea urgenta a lui Ponta, din functia de presedinte al PSD.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare-Toate datele

Google+ Badge

Follow

Persoane interesate