Taxele și impozitele locale ar putea crește cu până la 50 la sută, a anunţat ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu. Deși valoarea taxelor locale sunt atributul autorităților locale, Ialomițianu a declarat că ministerul poate modifica legea care prevede pragul de majorare a acestora, deci poate limita cererile autorităţilor locale de mărire a taxelor şi impozitelor peste un anumit nivel.
"Avem discuţii cu autorităţile locale să modificăm acel articol care ar permite autorităţilor locale să majoreze cu 20% taxele locale. Unii vorbesc de o modificare de 50%", a declarat ministrul finanţelor în casdrul unui interviu la postul public de televiziune.
"Este o variantă să lăsăm primăriile să majoreze la 50% dar trebuie să impunem criterii stricte. Nu orice regiune poate să îşi mărească taxele. Putem merge chiar pe zonele sau cartierele unei localităţi", a explicat ministrul. "S-ar putea ca, de exemplu, cartierul Primăverii din Bucureşti să aibă parte de un impozit mai mare iar alte cartiere, mai sărace, să plătească taxe mai mici", a exemplificat el.
Sursa:
Debandada multor administratii locale,
borduriadele, artizienele cantarete, colorate, pomisorii exotici etc.etc. ...
A venit vremea, sa platim din greu ... “parandărătul”!
50%,
Majorări preconizate la taxe si impozite locale!
O nebunie, in toata splendoarea ei!
Admin
Uauuu ...
RăspundețiȘtergereSe dă drumul la si mai Marea Jecmăneală!
Cu legea pre lege călcând!
Ministerul Finantelor Publice va inainta miercuri Guvernului proiectul de ordonanta privind majorarea taxelor locale cu un procent de pana la 50%, a anuntat marti, intr-o conferinta de presa, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu.
RăspundețiȘtergere"MFP va merge maine in Guvern cu aceasta OUG, pentru ca avem mai multe de aprobat... dar vreau sa precizez ca aceasta propunere apartine Asociatiei Primarilor", a declarat Ialomitianu.
Intr-un interviu pentru TVR Info difuzat luni, Gheorghe Ialomitianu a admis ca, pana la urma, s-ar putea ca in 2012 sa avem nevoie de banii de la FMI. El a spus ca nu ia in calcul nicio reducere sau marire de impozite sau de contributii sociale, insa a sustinut ca multe primarii vor sa majoreze taxele locale cu un procent de pana la 50%.
"Avem discutii cu autoritatile locale sa modificam articolul in cauza care le da dreptul autoritatilor locale sa majoreze cu 20% taxele locale. Unii vorbesc de o modificare de 50%. Nu orice regiune poate sa isi mareasca taxele. Putem merge chiar pe zonele sau cartierele unei localitati", a declarat acesta.
Toate ajutoarele sociale, sistate dacă ești restant la taxele locale
RăspundețiȘtergere========================
Guvernul a decis, prin ordonanță de urgență, sistarea tuturor beneficiilor sociale pentru neplata taxelor locale pe o perioadă de cinci luni, argumentând cu necesitatea aplicării prevederilor Legii asistenței sociale.
Potrivit actului normativ, persoanele care primesc beneficii sociale, sub formă de alocație de stat pentru copii, indemnizaţie de creştere a copilului, venit minim garantat şi alocaţie pentru susţinerea familiei, și care nu-și vor achita taxele și impozitele locale, nu vor mai primi aceste drepturi pe o perioadă de cinci luni.
........................
Alocaţia de stat pentru copii, indemnizaţia de creştere a copilului, venitul minim garantat, alocaţia pentru susţinerea familiei vor fi raportate la indicatorul social de referinţă, care are valoarea de 500 lei, mai arată textul ordonanţei.
La finalul anului trecut, Guvernul a decis ca indemnizaţia de şomaj să reprezinte 75% din valoarea indicatorului social de referinţă, de 500 lei, şi să nu mai fie raportată la salariul minim, cuantumul indemnizaţiei scăzând ca urmare a modificării sistemului de raportare.
Guvernul susţine că nu vor fi modificate cuantumurile beneficiilor şi indemnizaţiilor sociale şi că acestea rămân la același nivel exprimat în lei și reglementat în prezent.