CONSTITUŢIA ROMÂNIEI ; ARTICOLUL 16 ; Alin.(2) : ,, NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE" !? O frază de dânşii inventată!! Blogul unui fost discriminat in propria-i ţară!! Nu vă doresc şi vouă!! Un blog despre putregaiul politic din Romania. Un raft, din Biblioteca mea de frământări si gânduri ...

luni, 21 octombrie 2013

Ualeii... Au dat dracii-n ei! Oreste pleacă de la Antena 2...

Realizatorul TV Oreste Teodorescu a anunțat pe blogul său, într-o scrisoare publică adresată telespectatorilor săi, că va părăsi postul Antena 2, unde realiza emisiunea „Codul lui Oreste”.

„In viata fiecaruia dintre noi apar grafice ascensionale si altele descendente, harazite pentru a ne permite just sa ne confruntam cu propriul caracter si liberele alegeri. De ceva vreme, ma las calauzit duhovniceste de Sfanta Scriptura, intelegand bine ca nu exista nici un folos sa castigi intreaga lume daca iti pierzi sufletul. In 2007 am hotarat ca emisiune

Codul lui Oreste sa devina o platforma ideatica, unde domenii ale spiritualitatii, religiilor, stiintelor, ezoterismului si ocultismului sa fie filtrate de invitati de marca, in beneficiul unei bune cuprinderi, pentru publicul interesat. De cand exista aceasta emisiune, am reusit impreuna cu voi, telespectatorii fideli, sa pastram vie o bucata de cunoastere destul de inaccesibila in peisajul audio-vizual romanesc, prea atras, daca nu chiar excitat, de un monden derizoriu si o retorica sfertodocta.

Initial, nimeni nu dadea vreun sort de izbanda unui asemnea demers, dar iata ca in cei 6 ani scursi pana acum, putem afirma ca exista aproximativ 200.000 de oameni starniti sa afle cat mai multe despre ei insisi si despre univers, intr-o intelegere profunda a conceptului ca: sub acelasi soare, pe acelasi pamant, apartinem cu totii unei singure familii numita umanitate”, își începe Oreste scrisoarea-anunț. „Motto-ul sub care se desfasoara intreaga mea activitate este: “Fiecare dintre noi are o indatorire fata de Dumnezeu, fata de patrie, fata de semeni si fata de noi insine. Intre nastere si moarte suntem chemati sa ne regasim Regatul pierdut.

Avem Calea, Adevarul si Viata, trebuie doar sa ne luam crucea in spinare si sa urcam.” Acest fapt ma obliga, ca atunci cand constat ca ceva luminos tinde sa se corupa, sa ne umbreasca, sa iau atitudine si, demn sa suport apoi toate consecintele”, adaugă realizatorul TV. El precizează că pozitiile a trustului din care „încă mai face parte” fata de protestatarii anti Rosia Montana si cu privire la soarta cainilor comunitari au fost „perfect opozabile” cu ale sale. „In asentimentul dictonului: “imi sunt dragi tovarasii mei, dar mai drag mi-e adevarul”, cand am constat ca prietenii de o viata s-au vandut unor interese atat de departe de cel national, am decis, deloc usor, sa-i amendez public, in speranta ca, pusi in fata unei oglinzi curate, isi vor da seama de gaunosenie si se vor indrepta.

Din nefericire, mai ales pentru ei, nu numai ca nu au inteles mesajele mele, dar intr-un acces de servilism, dublat de o enorma incompetenta jurnalistica, cei vizati au inceput cu presiuni (bine observate in cazul dezicerii de Bendeac), pe la Sorin Alexandrescu si Camelia Voiculescu sa gaseasca un motiv urgent de despartire. Acum, umbla un zvon prin trust ca se doreste ca emisiunea Codul lui Oreste sa fie ejectata de pe post, dar inca nu au gasit o motivatie plauzibila.

Neavand nici o alta justificare, in afara nesubordonarii mele fata de politica si retorica trustului, si dupa ce au pierdut cea mai buna directoare de post, in persoana Mirelei Albu, de la Antena 2, niste entitati vagi mi-au comunicat prin telefon ca mi se amana filmarea de luni, stiindu-se ca asteptam un invitat de peste hotare, avand ca tema: corectarea erorilor din ADN prin metodologiile sufletului.

Experienta si o oarecare cunoastere a caracterului omenesc, imi confirma ca relatia cu acest post de televiziune si mai ales cu patronatul sau se apropie de sfarsit. Aceasta a fost audienta din sfert in sfert de ora a editiei trecute, cu maestrul Florin Zamfirescu: 2,6-1,8-1,8-1,6-1,9-1,7”, scrie Oreste. El adaugă în final că „într-o asemenea cloacă” nu-și mai găsește nici locul și nici menirea. „Va multumesc pentru sprijin, anduranta si colaborare.

Am simtit in toti acesti ani, ca facem o minunata echipa de romani, mai indragostiti de tara, traditii si oameni, decat de niste amarati de arginti. Am intrat intr-o noua etapa fundamentala in faurirea statului democratic. Dupa un sfert de secol, gasca fomata din fosti securisti si activisti de partid, moguli si vuvuzele pe post de jurnalisti se ruineaza sub spectrul propriilor ticalosii.

Decadenta fatala in care au intrat ii va conduce pe unii la puscarie, pe altii spre distrugerea credibilitatii profesionale si publicul catre o mult sperata redesteptare. Dar, imbatati de putere si inraiti pana la intuneric, acesti venetici isi strang degetele descarnate pe fotoliile confortabile ale unui sistem ticalosit, agonizand urat, contodent si pe alocuri, chiar pestilential. Intr-o asemena cloaca morbida, nu-mi mai regasesc locul si nici menirea.

Orbit de o prietenie veche, nu am constatat din timp aceste abuzuri de comunicare, caci altfel, va garantez, as fi parasit mult mai demult aceasta Corabie a nebunilor… Multumesc intregii echipe cu care am lucrat. Cu siguranta, voi gasi o alta platforma video pentru aceasta emisiune. Ne vom revedea in curand!”, scrie Oreste, care încheie cu o urare despre care afirmă ironic că știe că-i face mare „plăcere” lui Mircea Badea: „Pace și dulceață!”
Aurel Ilfoveanu, A.M.PRESS

http://ampress.ro/stiri/oreste-pleaca-de-la-antena-2-intr-o-asemenea-cloaca-morbida/
====================================================================
=====================================================
==================================
Oreste
  • Prezinta
  • Codul lui Oreste
  • Data si locul nasterii
  • 14 iulie 1975, Bucuresti
  • Zodia
  • Rac
Oreste Scarlat Teodorescu este jurnalist si  realizatorul emisiunii "Codul lui Oreste", care a debutat in anul 2007 la Antena 2.
A fost unul dintre oamenii care a lucrat cu Mircea Badea, în cadrul emisiunilor "Noaptea Devreme" și "Mircea vs Oreste Show".


Motto: Lumea este oglinda in care te privesti!

"Noi toti suntem voci de egala importanta in acelasi cerc. In fata curcubeului, fiecare din noi este unicat, dar toti suntem egali. Fiecare persoana are o relatie unica cu Divinitatea. Toti suntem copiii acestei Planete, si impartim aceeasi biosfera in care traim cu totii. Respiram acelasi aer, folosim aceeasi apa si acelasi pamant, ne incalzim cu acelasi foc sacru; de aceea trebuie sa traim in pace, armonie si iubire ca fii ai aceluiasi popor numit Umanitate!"

Ce-ti place sa faci cel mai mult atunci cand nu esti in platoul de filmare?
Citesc, scriu, meditez, ma plimb, fac sport, ma intalnesc cu oameni misto, ma bucur de intalnirea cu studentii mei, joc Hold'em Texas Pocker cu fiica mea si alerg in parc cu sotia.

In ce perioada din istorie ti-ar fi placut sa traiesti si de ce?
In perioada interbelica. A fost o etapa vie din punct de vedere cultural, etic si moral. Pacat ca nu a tinut prea mult...

Persoana care ti-a marcat existenta din toate punctele de vedere este...
Sunt mai multe persoane, asa ca e greu sa ma opresc doar asupra uneia singure.

Cum decurge o zi obisnuita din viata ta?
Ma culc la 5 dimineata, ma trezesc la 11.00, fac putina miscare dupa care "atac" domeniile de care ma ocup: facultate, doctorat, Grupul Paracelsus...

Personajul preferat de desen animat este?
Taurul Ferdinand!

Daca ar trebui sa alegi o melodie reprezentativa pentru viata ta, pe care ai alege-o?
Una a lui Vangelis. Oricare...
=======================
=========================================
=================================================================

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare-Toate datele

Google+ Badge

Follow

Persoane interesate