Cererea de înregistrare a mărcii "Mişcarea Populară" se găseşte în prezent în faza "examinării de fond", urmând ca într-un viitor apropiat să fie finalizată printr-o decizie a OSIM, precizează purtătorul de cuvânt al Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci, Ovidiu Dinescu.
Conform unui comunicat semnat de Ovidiu Dinescu, remis vineri agenţiei MEDIAFAX, "dintr-o regretabilă eroare umană pe baza de date mărci a OSIM au apărut pentru o scurtă perioadă informaţii eronate cu privire la cererea de înregistrare a mărcii Mişcarea Populară, informaţii care ulterior au fost corectate".
se mai arată în comunicat. se mai arată în comunicat. se mai arată în comunicat.
"Dorim să informăm opinia publică că cererea de înregistrare marcă menţionată anterior se găseşte în prezent în faza examinării de fond, urmând ca într-un viitor apropiat să fie finalizată printr-o decizie a OSIM. Ne exprimăm regretul asupra acestui incident şi, cu atât mai mult, asupra speculaţiilor greu de calificat făcute de unele publicaţii",
Precizarea OSIM vine după ce în presă au apărut informaţii conform cărora, potrivit site-ului OSIM, la starea legală a mărcii "Mişcarea Populară" joi era menţionat "ARP total/total refusal provisionally" (aviz de refuz provizoriu total). De asemenea, la capitolul "data acordare", se menţiona "nu există informaţii sau nu este cazul".
Fiica cea mare a şefului statului, Ioana Băsescu, a depus, în 11 aprilie, la OSIM o cerere de înregistrare a mărcii "Mişcarea Populară", domeniile asociate fiind educaţie, instruire, divertisment, servicii ştiinţifice şi tehnologice, crearea calculatoarelor, servicii juridice, personale şi sociale.
În ultima perioadă se vorbeşte tot mai insistent în mediul politic despre înfiinţarea în jurul PDL a unei mişcări de centru-dreapta cel mai probabil sub titulatura "Mişcarea Populară". De altfel, realizarea acesteia este susţinută tot mai ferm şi prin declaraţii oficiale de către numeroşi lideri PDL.
Sursa: Cererea de înregistrare a mărcii "Mişcarea Populară" se află în faza examinării de fond
În august anul trecut consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu posta pe un blog un basm politic care le punea la un loc pe Albă ca Zăpada, Fetiţa cu chibrituri, Scufiţa Roşie şi chiar Moş Crăciun, în previziunile electorale ale anului viitor. S-au făcut speculaţii în identificarea formaţiunilor politice ascunse după personajele de poveste, Albă ca Zăpada fiind indentificată cel mai des cu PDL. Recent, chiar preşedintele Băsescu a arătat cu degetul către PDL.
La un an de la postarea originală, sociologul Lăzăroiu revine cu explicaţii şi, în interviuri repetate, reia ideea apariţiei partidului Albă ca Zăpada, care trebuie să se formeze până la alegerile de anul viitor şi care s-ar vrea a fi o platformă de centru-dreapta, care să capteze nu numai partide, ci şi mişcări civice. „Albă ca Zăpada n-a fost o fantezie. Se vede că se poate coagula o platformă de centru-dreapta în România. Peste 50% din români au convingeri de centru-dreapta, iar PDL nu e capabil să capteze acest bazin. Nu cred că alt partid ar reuşi. Trebuie o construcţie mult mai largă. (...) Poate fi o coaliţie între mişcări civice şi partide, nu o CDR. Trebuie altfel omogenizate”, a prezentat pe larg ideea Sebastian Lăzăroiu marţi seara, la B1TV. Noua formulă a primit şi un nume, „Mişcarea Populară”, şi, la bursa zvonurilor, ea ar urma să cuprindă, pe lângă PDL, şi UNPR, partid de centru-stânga însă, dar şi Partidul Ecologist Român şi diverse institute de casă ale puterii, precum Institutul de Studii Populare al lui Valeriu Stoica sau Fundaţia lui Teodor Baconschi.
Ideea enunţată de sociologul de serviciu Sebastian Lăzăroiu le este pe plac liderilor PDL, care, oficial, prin declaraţii publice, acreditează ideea necesităţii înfiinţării acestei Mişcări Populare, deşi neagă vehement că ar fi existat vreo discuţie la nivel de partid. Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, a explicat pentru Jurnalul Naţional că demersul construirii unei platforme de centru-dreapta este unul „firesc”, având în vedere coalizarea opoziţiei în formula USL, iar PDL, partidul cel mai mare de centru-dreapta, poate deveni iniţiatorul acestei mişcări. Anastase spune că „este nevoie” de acest proiect şi că ar sprijini înfiinţarea sa, dar la nivel de partid nu s-a discutat deocamdată acest subiect. Cât priveşte numele acreditat public de „Mişcarea Populară”, Anastase îl explică prin apartenenţa PDL la Partidul Popular European.
Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a declarat Mediafax că ar trebui să aibă loc o discuţie în forul de conducere al partidului în această toamnă pe acest subiect, purtătorul de cuvânt Sever Voinescu spune că această construcţie trebuia făcută „de ieri”, iar liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, spune că ideea „e de bun augur” şi această mişcare va trebui să funcţioneze ca un partid.
În schimb, europarlamentarul Cristian Preda, care se exprimase şi împotriva schimbării denumirii partidului din PDL în Partidul Popular, spune pentru Jurnalul Naţional că deocamdată este vorba despre „fumigene politice”, nu idei serioase, care vin din partea unei persoane ce nici măcar nu este membru PDL, Sebastian Lăzăroiu. Preda a explicat că, deşi există un mare potenţial pentru formarea unei astfel de mişcări, în opinia sa ar fi mai interesantă acum înfiinţarea unui partid care să reprezinte un anumit tip de electori, nu a unui alt partid de tip catch-all, cum este de altfel şi PDL. „Ar fi o provocare să faci un astfel de partid, pentru un anume tip de electori, decât un partid care să mărite toate fetele nemăritate”, spune Preda.
Ioana Băsescu tace mâlc, UNPR şi PER refuză
Întâmplător sau nu, lansarea temei unei platforme de centru-dreapta coalizată în jurul PDL coincide cu tendinţele de rebranduire a partidului, dar mai ales cu posibilitatea dizolvării PDL ca urmare a „greşelii” făcute de secretarul general, care nu a depus la timp, la tribunal, actele necesare modificării statutului partidului, dosarul judecându-se chiar azi. De asemenea, mişcarea se suprapune cu demersurile fiicei preşedintelui Băsescu, Ioana Băsescu, care încă din aprilie a cerut OSIM înregistrarea mărcii „Mişcarea Populară”. Fiica cea mare a preşedintelui nu a suflat la acel moment o vorbă despre intenţiile pe care le are, însă analiştii au interpretat că ar fi vorba de o viitoare mişcare civică sau chiar un partid politic.
Acum, când în PDL se discută intens despre crearea Mişcării, Ioana Băsescu adoptă aceeaşi tactică: tace. Contactată de Jurnalul Naţional, „proprietara” Mişcării Populare nici nu a aşteptat să terminăm întrebarea că ne-a trântit telefonul în nas, spunându-ne sec „La revedere!”.
Cert este că solicitarea sa de înregistrare a mărcii este aproape de finalizare. „Cererea este în procedură, se va finaliza curând, pentru că se împlineşte termenul legal de 6 luni. Cum nu s-a depus nici o opoziţie, se poate anticipa o înregistrare”, a precizat pentru Jurnalul Naţional purtătorul de cuvânt al OSIM, Ovidiu Manoel Dinescu. În lipsa oricărei clarificări din partea domnişoarei Băsescu, oficialul OSIM a precizat, la solicitarea noastră, că proprietarul poate folosi marca oricum doreşte şi că acesta dictează dacă permite sau nu utilizarea ei în plan politic.
Până va lămuri Ioana Băsescu dacă va ceda Mişcarea, democrat-liberalii au o problemă cu cine vor face megastructura de dreapta, alternativă la USL. Dat la bursa zvonurilor, UNPR nu are de gând să intre sub umbrela Mişcării Populare. „Suntem şi rămânem de centru-stânga. Nu este posibilă o apropiere de ideologia de centru-dreapta. Între UNPR şi PDL există o asociere la guvernare, pentru stabilitatea ţării, însă noi rămânem de centru-stânga”, a declarat pentru Jurnalul Naţional preşedintele UNPR, Cristian Diaconescu. Preşedintele PER, Dănuţ Pop, a exclus la rândul său o aliere cu PDL. „Suntem independenţi. Nu vom intra în nici o alianţă până după alegeri”, ne-a precizat Pop.
Sursa: PDL deschide umbrela Ioanei Băsescu
Tribunalul Bucureşti a respins cererea de înfiinţare a Partidului Poporului - Dan Diaconescu, acţiune iniţiată de patronului OTV, decizia putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.
Acţiunea de înfiinţare a Partidului Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD) a fost înregistrată la Tribunalul Bucureşti în 12 aprilie, după ce, la începutul aceleiaşi luni, Curtea de Apel Bucureşti a respins definitiv o altă cerere a patronului OTV de înfiinţare a Partidului Poporului.
Cererea a fost judecată luni, instanţa Tribunalului Bucureşti respingând acţiunea. Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti în cinci zile de la comunicare.
Avocaţii lui Dan Diaconescu susţineau, în aprilie, că pentru nouă acţiune de înfiinţare de partid, cu titulatura Partidul Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD), au fost adunate aproape 50.000 de semnături, din Bucureşti şi din ţară.
Avocatul Cătălin Fenechiu arăta atunci că statutul noului partid a rămas acelaşi cu cel al vechiului partid, suferind doar mici modificări în organigramă. El preciza că a fost extinsă organigrama conducerii partidului, în sensul că vor exista mai multe posturi de conducere, datorită faptului că vor exista filiale în toate judeţele ţării, dar şi în cele şase sectoare ale Capitalei.
La 1 aprilie, Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea patronului OTV Dan Diaconescu de înfiinţare a Partidului Poporului, decizia instanţei fiind irevocabilă.
Anterior, în 29 noiembrie 2010, Tribunalul Bucureşti admisese cererea de înfiinţare a Partidului Poporului. Decizia însă a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti de Partidul Popular şi Asociaţia Românilor Sinceri.
Sursa: Înfiinţarea Partidului Poporului - Dan Diaconescu, respinsă de Tribunalul Bucureşti
Chestiunea zilei, aceasta poate fi!
Mişcarea Populară vs Partidul Poporului
Care pe care?
Cine cu cine?
Greu de zis!
Admin