CONSTITUŢIA ROMÂNIEI ; ARTICOLUL 16 ; Alin.(2) : ,, NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE" !? O frază de dânşii inventată!! Blogul unui fost discriminat in propria-i ţară!! Nu vă doresc şi vouă!! Un blog despre putregaiul politic din Romania. Un raft, din Biblioteca mea de frământări si gânduri ...

luni, 21 martie 2011

Jos coruptii, indiferent de culoarea lor

Adrian Severin ar trebui sa plece nu numai din Parlamentul European, ci si din politica, eventual direct la procuratura. Intre el si vamesii de la Albita diferenta e doar de obiect al muncii. Impreuna au reusit sa demonstreze magistral de ce Justitia din Romania trebuie monitorizata in continuare, de ce nu meritam sa intram in Spatiul Schengen, de ce ramanem o tara de mana a doua a UE. Severin a aratat insa ceva mai mult: coruptia este atat de adanc inradacinata in fibra oficialului roman incat o duce cu el, ca pe un microb periculos, oriunde il poarta pasii.
Faptele sunt clare, inregistrate cu sunet si magine, indiferent de montajele care ar fi fost facute: Adrian Severin a acceptat o caruta de bani de la ziaristii britanici de la The Sunday Times, deghizati in lobbysti, pentru a promova un amendament. Poate credea in amenamentul respectiv si l-ar fi sustinut oricum. Atunci de ce nu l-a introdus personal si, mai ales, de ce a avut nevoie de bani pentru a se ocupa de chestiune? Plata cu ora, ca la prostituate.

Si totusi Adrian Severin nicin nu se gandeste sa plece. S-a autosupendat doar din conducerea PSD, adica o frectie la picior de lemn. Mai mult, reactia sa este tipic romaneasca: "Consider ca ne aflam in fata unei actiuni de denigrare si de defaimare atat a persoanei mele, cat si a Parlamentului European. (...) Sunt foarte incomod si probabil ca voi ramane la fel de incomod. Un roman incomod nu e acceptat".

Adrian Severin se victimizeaza, apasa chiar pedala nationalista la podea. Am niste vesti proaste pentru domnia sa: Sunday Times nu este un ziar de scandal, ci editia de duminica prestigiosului The Times; anchetele profesioniste costa scump si presupun mult deranj; a fost ales nu pentru ca ar fi incomod, ci pentru ca se stie ca face contracte de consultanta; daca ar fi fost incomod, i-ar fi dat pe usa afara pe autoprestinsii lobby-isti, dimpotriva s-a aratat foarte abordabil.

Contractele de consultanta sunt teoretic permise, caci legislatia europeana e ambigua, dar de cele mai multe ori ascund tocmai spagi mascate, caci banii trebuie platiti sub o aparenta legala. O consultanta autentica nu are trebui sa aiba nimic de-a face cu activitatea parlamentara a consultantului, ea limitand-se la procedurile UE si ale Parlamentului European la modul general.

In ce a constat consultata lui Adrian Severin aflam chiar din inregistrare. "Ca sa va raspund daca a fost usor sau nu... Prima data, am mers in grupuri diferite, pentru a vedea daca pot gasi pe cineva. Am incercat la mai multa lume si m-au refuzat. Asa ca i-am explicat lui Bodu care e treaba. Pana la urma, a inteles si i-a placut si lui ideea. El a crezut ca e un lucru corect, nu l-a facut doar fiindca l-am rugat eu", zice cu gura lui Adrian Severin.

Dar sa zicem ca inregistrarea a fost trucata, dupa cum sustine Adrian Severin. Ce ne facem cu e-mailul trimis de domnia sa jurnalistilor birtanici si in care scrie: "Va anunt ca modificarea dorita de catre dumneavoastra a fost facuta. Va trimit deci o factura de 12.000 de euro pentru 'servicii de consultanta in ceea ce priveste modificarea codului din Directiva 94/19/CE, Directiva 2009/14/CE'".

Paravanul consultantei e folosit pe scara larga si in Romania, inclusiv in presa, unde astfel de contracte sunt modalitati clasice de mituire a jurnalistilor. Azi acorzi consultanta, maine aperi la televizor pozitiile partidului sau ale politicianului consultat, azi ii faci programul, maine comentezi ca analist independent programul respectiv.

Si tocmai pentru ca in Romania practica este extinsa, nici politicienii romani, cu cateva exceptii, in frunte cu Monica Macovei si Cristian Preda, nici marii analisti nu s-au inghesuit sa il preseze pe Adrian Severin. L-am vazut pe democrat liberalul Cristian Boureanu pansand-l pe Severin cu prezumtia de nevinovatie, dupa cum l-am vazut pe Bogdan Chireac inghitind cu senintate enormitatea ca Sunday Times ar fi un nenorocit de tabloid specializat in facaturi.

PSD n-a avut nicio reactie. Victor Ponta, atat de scrupulos la datorie, cand vine vorba de aspecte minore, se da acum nestiutor. Si cum ar putea fi altfel, cand alaturi de el sta, curat, uscat si prezumat nevinovat pana la moarte, Adrian Nastase.

PSD nu e deranjat nici de faptul ca Adrian Severin a facut lobby pentru un amendament de dreapta? Dar grupul socialist, al carui lider se visa Adrian Nastase, oare ce-o sa zica? Adrian Severin a fost deja convocat la discutie cu liderul socialistilor europeni.

Parlamentul European incepe o ancheta in cazul Severin. Se va duce PSD sa picheteze sediul institutiei europene, in semn de solidaritate cu reprezentantul sau? Sau poate comandouri de tineri pesedisti se vor lega cu lanturi de sediul redactiei The Times, acuzand o mizerabila punere in scena ordonata de cine altcineva decat Traian Basescu? Domnul doctor Bradisteanu cum sta cu stocul de stenturi de urgenta pentru penalii dn partid?

E drept, Adrian Severin nu este singurul pe care lacomia si imoralitatea l-au aruncat in plasa jurnalistilor britanici. Caci romanii nu au inventat coruptia. Doar reactia noastra la o asemenea fapta este unica, pentru ca ceilati doi parlamentari europeni aflati in aceeasi situatie au avut mai multa demnitate.
Sursa:

Adrian Severin, o rusine fara margini


Legal este? Moral este?
In tara in care se aresteaza persoane cu mascati ca'n filme, duse cu "autobuzul, autocare si elicoptere" , doar pentru "impresii artistice", intrebarile sunt pur retorice.
Nu astept si raspuns. Problema este sa nu uitam!
Azi, acum, suntem putini cei care scriem, vorbim in public!
Ma gandesc insa la cei de maine!
Ei trebuie sa stie.
Poate vor lua ... si ceva masuri!
Admin

4 comentarii:

  1. Grupul socialiştilor europeni, S&D, a anunţat, marţi, excluderea lui Adrian Severin din toate funcţiile deţinute şi îi cere acestuia să demisioneze din PE, potrivit unei declaraţii a Grupului remisă MEDIAFAX.

    "Biroul grupului S&D din PE a confirmat, marţi, excluderea europarlamentarului Adrian Severin, acuzat de corupţie, din toate poziţiile deţinute şi i-a cerut acestuia să demisioneze din Parlamentul European", se arată într-o declaraţie a grupului socialiştilor şi democraţilor din PE remisă, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

    Potrivit unor surse PSD, la această oră grupul PSD din PE este în şedinţă.

    Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, că Adrian Severin trebuie să demisioneze din partid şi din Parlamentul European, fiind convins că eurodeputatul nu este victima unor conspiraţii, ci a propriilor sale erori.

    Ponta a precizat că, dacă Adrian Severin nu înţelege să iniţieze aceste demersuri, chiar el va declanşa procedurile în acest sens.

    http://www.mediafax.ro/politic/severin-exclus-din-grupul-socialistilor-europeni-i-se-cere-demisia-din-parlamentul-european-8085825

    RăspundețiȘtergere
  2. Eurodeputatul PSD Adrian Severin a declarat, luni seară, pentru MEDIAFAX, că a convenit cu Martin Schulz să se retragă din grupul socialiştilor europeni, dar a adăugat că nu îşi va da demisia din Parlamentul European.
    ______________
    Astia nu pleaca decat ... legati ori impuscati!
    Rusine, rusine, rusine!

    RăspundețiȘtergere
  3. Europarlamentarul Adrian Severin are în conturi, potrivit declaraţiei de avere completate în octombrie 2010, echivalentul a aproape un milion de euro. Conform declaraţiei de avere din octombrie 2010, europarlamentarul Adrian Severin deţine o cotă parte de 50% dintr-un teren intravilan de 451 metri pătraţi, dobândit în anul 2004 prin moştenire.

    De asemenea, el şi soţia sa au cote părţi din două apartamente în Bucureşti: 95% dintr-un apartament dobândit în anul 1984, tot prin moştenire, în suprafaţă de 77 mp. şi 25% dintr-un apartament moştenit în anul 2004, în suprafaţă de 80 mp.

    Severin deţine şi două autoturisme Volkswagen Golf, cumpărate în 2005 şi, respectiv, 2007.

    Eurodeputatul mai are obiecte de artă fără valoare de patrimoniu (pictură, gravură, desen), dobândite până în anul 2007, estimate la aproximativ 22.000 de euro, precum şi icoane de lemn şi sticlă evaluate la sub 5.000 de euro şi bijuterii de familie "cu valoare sentimentală", evaluate tot la sub 5.000 de euro.

    Adrian Severin are şi o serie de depozite în diverse bănci, în sumă totală de 234.497 RON, 843.285,72 Euro şi 35.936,4 USD.

    El mai declară părţi sociale la ICOA de 200 RON.

    Conform declaraţiei de avere, Adrian Severin a decontat la PE diurnă şi transport în anul 2009 de 101.493,66 Euro, iar în primele zece luni ale anului 2010 de 76.692,65 Euro, precum şi cheltuieli pentru biroul parlamentar în anul 2009 de 50.424 Euro şi cheltuieli cu secretariatul în anul 2010 de 228.902,79 Euro. .......

    http://www.mediafax.ro/politic/adrian-severin-are-in-conturi-aproape-un-milion-de-euro-vezi-averea-europarlamentarului-8085152

    RăspundețiȘtergere
  4. Fapta europarlamentarului PSD Adrian Severin de a accepta să fie plătit cu 12.000 de euro pentru introducerea unui amendament la o lege aflată în dezbaterea Parlamentului European se încadrează la infracţiunea de trafic de influenţă, potrivit juriştilor.

    http://www.mediafax.ro/social/fapta-lui-adrian-severin-incadrata-la-trafic-de-influenta-8085633/

    RăspundețiȘtergere

Postări populare-Toate datele

Follow

Persoane interesate