CONSTITUŢIA ROMÂNIEI ; ARTICOLUL 16 ; Alin.(2) : ,, NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE" !? O frază de dânşii inventată!! Blogul unui fost discriminat in propria-i ţară!! Nu vă doresc şi vouă!! Un blog despre putregaiul politic din Romania. Un raft, din Biblioteca mea de frământări si gânduri ...

marți, 5 noiembrie 2013

Moartea vine din CER, nu-i asa? ... Mi s-a spus că sunt maşina de ucis americană a secolului XXI ...

Sursa: REUTERS. Drone

MAŞINĂ DE UCIS. A omorât MII DE OAMENI, cu SÂNGE RECE, dintr-un scaun de birou | VIDEO

Un fost operator de drone din armata americană a povestit revistei GQ despre cei şase ani petrecuţi într-un scaun, în faţa unui computer, de unde a ucis peste 1600 de persoane pe frontul irakian şi afgan, o rară incursiune în programul ofensiv al Statelor Unite care i-a atras numeroase critici din partea organizaţiilor pentru drepturile omului, dar şi a aliaţilor precum Afganistan şi Pakistan.

Brandon Bryant, care a operat din 2005 până în 2011 o dronă Predator de la bazele forţelor aeriene americane din Nevada şi New Mexico, s-a autodescris ca fiind "un ucigaş de la distanţă care a funcţionat în modul zombie".

El îşi aminteşte cum a lansat un atac cu rachete Hellfire asupra unei colibe din lut din Afganistan şi cum, cu doar câteva secunde înainte de impact, a văzut un copil ieşind din locuinţa curpinsă imediat de foc şi fum.

Bryant şi-a anunţat imediat superiorul care i-a replicat fără a schiţa niciun gest că nu era un copil, ci un câine. Operatorul a rulat însă înregistrarea de mai multe ori şi s-a convins în final că era vorba de un copil.


În 2007, pe când avea doar 21 de ani, a supervizat o altă operaţiune în care vizaţi au fost trei bărbaţi care urcau o cărare de munte din Hindu Kush, Afganistan. A primit ordin de atac din partea unui comandant care era convins că cei trei erau insurgenţi. Racheta a fost lansată iar Bryant a trebuit să să se asigure că cei trei au fost loviţi.

După ce fumul s-a rispit, el a văzut bucăţi din doi combatanţi împrăştiate în jurul unui crater. Cel de-al treilea presupus terorist era încă în viaţă, însă un picior îii fusese retezat de la genunchi. "Îşi ţinea piciorul smuls într-o mână în timp ce cu cealaltă lovea pământul de durere iar sângele îi ţâşnea din rana deschisă. I-a luat mult timp până a murit iar în tot acest răstimp eu l-am urmărit" îşi aminteşte Bryant.

În 2011, când s-a retras din armată, i-a fost înmânată de către comandamentul general o listă cu toate operaţiunile pe care le-a corodonat şi rezultatelor lor. Ucisese 1626 de oameni. "Mi s-a făcut rău la stomac când am văzut cifrele. Mi s-a spus că sunt maşina de ucis americană a secolului XXI" povesteşte operatorul.

Bryant a fost diagnosticat recent cu sindromul stresului post-traumatic, la fel ca mulţi foşti operatori de drone. El îşi îneacă acum depresia în bătură şi a acceptat să vorbească despre crimele sale pentru a se descărca sufleteşte.

Rugat să comenteze dezvăluirile lui Bryant, un oficial al Pentagonului s-a limitat să declare că operaţiunile cu drone sunt derulate în limtele dreptului internaţional şi doar în situaţii excepţionale. Washingtonul a respins acuzațiile formulate de organizațiile Amnesty International și Human Rights Watch care susțin că multe din operațiunile cu drone echivalează cu crime de război.

Predator Drone Attack in Afghanistan
=============================


Drone Strike  
==========

=============

Sursa: MAŞINĂ DE UCIS. A omorât MII DE OAMENI, cu SÂNGE RECE, dintr-un scaun de birou | VIDEO - Internaţional > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/masina-de-ucis-a-secolului-a-omorat-mii-de-oameni-dintr-un-scaun-de-birou-ca-la-jocurile-1063918.html#ixzz2jms9BnEV  EVZ.ro
================================
=============================================
=============================================================

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare-Toate datele

Follow

Persoane interesate