CONSTITUŢIA ROMÂNIEI ; ARTICOLUL 16 ; Alin.(2) : ,, NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE" !? O frază de dânşii inventată!! Blogul unui fost discriminat in propria-i ţară!! Nu vă doresc şi vouă!! Un blog despre putregaiul politic din Romania. Un raft, din Biblioteca mea de frământări si gânduri ...

miercuri, 13 aprilie 2011

News. Senat: 300 euro/zi de detenţie - despăgubire pentru condamnaţii regimului comunist şi descendenţi

Comisia juridică a Senatului a dat miercuri cu majoritate de voturi raport favorabil unei propuneri legislative a PNL prin care statul român despăgubeşte condamndaţii regimului comunist cu 300 euro/zi de detenţie.
Iniţiativa formulată de un grup de deputaţi PNL stabileşte că orice persoană care a suferit condamnări cu caracter poltic în perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989 sau care a făcut obiectul unor măsuri administrative cu caracter politic este îndreptăţită la compensaţii băneşti din partea statului român.
Statul este obligat să acorde persoanelor condamnate politic în regimul comunist sau, după caz, moştenitorilor (soţi sau descendenţi până la gradul al doilea inclusiv) compensaţii băneşti pentru prejudiciile morale, constând într-o sumă egală cu echivalentul a 300 de euro pentru fiecare zi de condamnare, respectiv echivalentul a 200 euro pentru fiecare zi de măsură administrativă.

Proiectul PNL stabileşte un plafon maxim al acestor compensaţii, care nu pot depăşi 400.000 euro.

Legea urmează să fie dezbătută şi votată de plenul Senatului, care este prima Cameră sesizată.
Stire: Mediafax.ro
Nu pun problema cui se acorda compensatiile banesti, care sunt criteriile si dovezile indubitabile ce ii indreptatesc sa primeasca despagubiri, nici cu privire la cuantum, daca e mult sau putin etc. etc. ...
Supun atentiei doar doua aspecte: primul - de unde cateva miliarde de euro?
Si al doilea, ce vina avem noi, cei de azi, care vom trebui sa suportam aceste poveri uriase??! Sa nu uitam, ca din 1990, se tot restituie intr-o forma sau alta averile, proprietatile, inclusiv pe cai ilicite, iar noi platim, platim ...
oalele sparte!
Admin
P.S.: Romani, treziti-va!
Puneti stavila, tembelismului politic!
Tineretul, copii multora, ne vor muri de foame!

6 comentarii:

  1. Toata stima , Vasile!
    E o mare porcarie. PNL si-a gasit acum,
    cand era "pe val" , sa initieze asemenea aberatie!
    Vorba ta, ce vina am eu,sau, si mai rau copiii mei pentru ce-a fost acum 50 de ani? Si chiar, iar se vor gasi milioane de mostenitori de prin occident, de nu ne va ajunge toata rezerva valutara sa-i platim? De unde, fratilor, de unde?!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Ică Şt. O. Victor,
    Stii care este nenorocirea noastra?
    Indiferenta! Stam si ne uitam! Am crezut ca vor fi postate zeci, sute de comentarii! Draci! Romanul habar nu are! Trece, se uita, citeste si ... ce daca! De aici probabil si proverbul: da-i Doamne, mintea cea de pe urma! Romanul se trezeste doar cand vede ca moare de foame, i se ia si putinul care i-a mai ramas! Atunci ins este mult prea tarziu. Pacat de noi!

    RăspundețiȘtergere
  3. Salutare, Vasile!
    Din pacate, trebuie sa-ti dau dreptate!
    Poate n-ar fi mai bine, sa transferi aceasta postare si pe Mehedinti? Zic si eu.
    S-auzim de bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti multumesc, dar fiecare Blog are o TEMATICA!
    Imi doresc si ca VIZITATORII, comentatorii sa aprecieze asta! Nu vreau ca un Blog sau altul ... sa devina .... varza! Cine vrea, poate veni usor dintr-un Blog in altul! Am avut grija sa fac posibil acest lucru! Problema este sa vrei, sa te intereseze! Asa cum poti tu sa "navigi" prin toate, pot daca doresc si altii! Mai mult, comentariile sunt libere, regulile aceleasi! Apropo! Ce blog ai avut inainte??? Am vazut ca esti fff bun! Te pricepi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ai dreptate! Eu oricum iti citesc toate postarile!
    Excelenta ideea de a crea "comunitatea bloggerilor militari" ! Subscriu!

    RăspundețiȘtergere
  6. Atunci cand l-ati votat pe Iliescu si FSN v-ati gandit ca vor vinde chiriasilor,pe nimic, locuintele care nu erau proprietatea statului ci a celor deposedati abuziv si ilegal de ele si prin asta va obliga statul ca in aceste situatii sa plateasca despagubiri ? Iata-i pe cei care ar trebui trasi la raspundere.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare-Toate datele

Follow

Persoane interesate