CONSTITUŢIA ROMÂNIEI ; ARTICOLUL 16 ; Alin.(2) : ,, NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE" !? O frază de dânşii inventată!! Blogul unui fost discriminat in propria-i ţară!! Nu vă doresc şi vouă!! Un blog despre putregaiul politic din Romania. Un raft, din Biblioteca mea de frământări si gânduri ...

miercuri, 20 aprilie 2011

Relele, se tin scai de bietul roman! Alt pericol la orizont! Stiu si autoritatile, si ce daca!



În ultimiii ani, vremea capricioasă a distrus în multe părţi ale lumii producţia agricolă. Între timp, preţul petrolului contiuă să crească, iar fără petrol ieftin, jocul se schimbă.


 Vezi mai jos lista celor de la Business Insider cu cele 20 de semne care ne arată că ne îndreptăm spre o criză a alimentelor.


1. Din iunie 2010, 44 de milioane de oameni de pe întreaga planetă au fost împinşi către sărăcie extremă din cauza creşterii preţurilor la alimente, potrivit Băncii Mondiale.

2. O treime din terenurile agricole îşi pierd stratul de sol vegetal, propice culturilor, mult mai repede decât procesul natural de înlocuire, potrivit editorului Lester Brown de la Foreign Policy.


3. Datorită subvenţiilor pentru etanol, aproape o treime din cultura de porumb din Statele Unite este folosită pentru combustibili, ceea ce pune presiune pe preţul porumbului.

4. Estimările arată că până în 2012, în Arabia Saudită nu se va mai produce grâu. Din cauza lipsei apei, unele ţări din Orientul Mijlociu sunt forţate să se bazeze aproape în totalitate pe produsele de bază din alte ţări.

5. Masele de apă de pe toată planeta se epuizează într-un ritm accelerat. Banca Mondială atrage atenţia că sunt 130 de milioane de oameni în China şi alţi 175 milioane în India care se hrănesc cu cereale şi apă, aceasta din urmă fiind scoasă din straturile acvifere mai repede decât poate fi înlocuită.


6. Secarea sistematică a Acviferului Ogallala din SUA ar putea transforma “Cornul Abundenţei” într-un bazin plin cu nisip.

7. Boli precum rugina de porumb UG99 duc la distrugerea multor provizii alimentare din întreaga lume.

8. Tsunami-ul şi criza nucleară din Japonia au făcut ca vaste suprafeţe agricole să fie inutilizabile. De asemenea, unii specialişti susţin că o mare parte din nordul Japoniei va fi considerată de nelocuit. În plus, mulţi cred că economia Japoniei, a treia cea mai mare din lume, se va prăbuşi în urma acestor dezastre.

9. Dacă preţul petrolului continuă să fie ridicat, vom asista la preţuri la alimente mult mai mari, iar unele forme de producţie nu-şi vor mai avea rostul. Preţul petrolului poate fi cel mai mare factor din această listă. Felul în care producem alimente este strâns legat de petrol. La fel şi transportarea acestora, iar când preţul petrolului este în continuare mare, producţia devine mai scumpă.

10. În 30-40 de ani, lumea nu va mai avea suficient fosfor pentru a satisface cererea agricolă, spun oamenii de ştiinţă de la Phosphorus Global Research Initiative.

11. India are de-a face cu o rată anuală a inflaţiei alimentelor de 18%.


12. Preţul global al alimentelor a crescut cu 2,2%, stabilind un nou record. Food and Agriculture Organization a declarat recent că indexul preţului la alimente a crescut la 2,2% în februarie 2011, cea mai mare creştere de 20 de ani încoace.

13. Preţul global al alimentelor a crescut cu 36% în ultimele 12 luni, potrivit Băncii Mondiale.

14. Din vara anului trecut, preţurile produselor de larg consum din grâu s-au dublat.

15. Preţul porumbului s-a dublat şi el, în aceeaşi perioadă.

16. În ceea ce priveşte preţul boabelor de soia, acesta a crescut cu 50% faţă de vara lui 2010.

17. Şi preţul sucului de portocale s-a dublat în ultimul an.

18. Aproximativ 3 milioane de locuitori ai planetei trăiesc din echivalentul a 2 dolari pe zi sau chiar mai puţin.

19. Revoluţiile au răvăşit Orientul Mijlociu, SUA s-a implicat în războiul civil din Libia, Europa este pe punctul de a intra în colaps financiar, iar dolarul american este pe moarte.

20. Există zvonuri persistente cum că se înregistrează lipsă de alimente la unele dintre cele mai mari rezerve din SUA.

În luna septembrie a anului trecut, banca japoneză Nomura clasa România pe locul 12 în lume în ceea ce priveşte riscul de înfometare.
Sursa: Money.ro


Publicat: 20 apr 2011
Despre o criza alimentara fara precedent la nivel planetar, se discuta de ceva vreme.
Romania, inca din 2010 a fost AVERTIZATA de banca japoneză Nomura, ca se afla pe un loc 12, extrem de periculos, in ierarhia riscului de infometare!
Ati AUZIT sau VAZUT pe "caprarii" sau "copii de trupa" aflati la guvernare sa fie preocupati de aceste probleme, sa caute, sa gaseasca si sa aplice solutii?
NU. NU si iar NU.
Ei au alte treburi! Nu tara, poporul ii preocupa.
Se va intampla cu aceasta CRIZA, "fix" la fel cu cea financiar globala.
Am mai scris despre astea toate. Si ce daca. Pe cine intereseaza!?
Si totusi: Quo vadis, România?
Admin

2 comentarii:

  1. Sa asteptam dupa 21 mai, Vasile? Si mai vedem!
    Adevarul este ca ne va fi din ce in ce mai greu. Noi ca noi, vorba aceea " ne-am trait traiul, ne-am mancat malaiul" dar ce ne fac copiii, nepotii...?
    Doamne ajuta, sa fie bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce-o sa faca EBOLA,urmasul lui SIDA cu EBA ? Placinta,Brinza,BOU REANU,POPOU viciu ,Nutza UDaREA ?
    Voi chiar sunteti ingrijorati?!

    1/8

    RăspundețiȘtergere

Postări populare-Toate datele

Follow

Persoane interesate